Suomen elokuvasäätiön avoin data

Sivuille on koottu Suomen elokuvasäätiön avoimet aineistot.

Ensi-illat ja katsojat vuodesta 1972 alkaen

Suomen elokuvasäätiö kokoaa vuosittain Suomen viralliset elokuvien teatterikatsojatilastot. Elokuvien katsojalukuseuranta perustuu levitysyhtiöiden toimittamiin tietoihin. Mukana ovat vähintään 2K-tason digitaaliselta kopiolta esitetyt yleisönäytökset. Suomen elokuvasäätiö noudattaa tilastoinnissaan Euroopan audiovisuaalisen observatorion määrittelemiä kriteerejä.

Taulukossa on seuraavat tiedot levityksessä olleista elokuvista vuodesta 1972 lähtien: elokuvan nimi, alkuperäisnimi, katsojaluvut (kumulatiivinen kokonaiskatsojamäärä sekä vuosikohtaiset tiedot), lipputulot (vuodesta 1987 alkaen samat tiedot kuin katsojaluvuista), ensi-iltojen päivämäärä, ensi-iltavuosi sekä elokuvan valmistumisvuosi, ohjaaja ja hänen oletettu sukupuolensa,  elokuvan tuotantomaa, genre ja kesto minuuteissa.

Lisäksi taulukosta löytyy Suomen elokuvasäätiön elokuville kohdennetut tuet sekä tuotantotukea saaneiden elokuvien budjetit. Taulukosta löytyy myös elokuvakohtaiset linkit elokuvien IMDb-sivuille. Elokuvasäätiö ei vastaa IMDb-sivujen päivityksestä tai sen sivujen tietojen oikeellisuudesta.

Taulukko päivitetään muutaman kerran vuodessa.

Ladattava tiedosto: 

Elokuvien-katsojaluvut-lipputulot-ja-SES-tuet (.xlsx)

Uusin päivitys 17.9.2021. Lisätty katsojaluvut 16.9.2021 ja lipputulot 31.12.2020 asti. Päivitetty budjetti- ja tuotantotukitietoja.

Suomen elokuvasäätiön tukipäätökset 2008–

Elokuvasäätiö myöntää tukea elokuvien ammattimaiseen tuotantoon sekä niiden esittämiseen ja levittämiseen erilaisissa jakelukanavissa. Säätiö vastaa keskeisesti myös suomalaisen elokuvan kulttuuriviennistä, jakaa elokuvien kansainvälisen toiminnan tukea sekä tukee kotimaisia merkittäviä elokuvafestivaaleja.

Taulukossa on seuraavat tiedot tukipäätöksistä vuodesta 2008 lähtien: tukityypin nimi, elokuvan lajityyppi (merkitty elokuvatuotantojen kohdalle), tukihakemuksen päätöspäivämäärä, esittelijän nimi, tuenhakijan nimi, tukihakemuksen kohde sekä tukihakemuksen päätöseurot.

Ladattavat tiedostot:

Tukipaatokset-2008-2021 (.xlsx)

Tukipaatokset-2008-2021 (.csv)
Uusin päivitys 1.10.2021

 

Suomen elokuvasäätiön tuotantotukipäätökset 1970–

Tiedostosta löytyy kaikki tuotantotukea saaneet elokuva- tai sarjahankkeet Suomen elokuvasäätiön olemassaolon ajalta.
Tiedostossa on tuotantotukea (aiemmin tuotannon tukea), 50/50-tuotantotukea, jälkitukea sekä elokuvatuotantojen lisätuotantotukia 2020 ja 2021 saaneet elokuvat ja sarjat.
Tiedosto ei sisällä pelkkää kehittämistukea saaneita hankkeita eikä kehittämistukea ole laskettu tuotantotuen euromääräiseen summaan (jälkimmäinen tullaan myöhemmin lisäämään).
Ennen euroaikaa saadut tuet on muutettu markoista euroiksi vuoden 2002 muuntokertoimella. Euromääriä ei ole inflaatiokorjattu.
Tiedosto on päivitetty 9.9.2021.

Tuotantotukitiedot (.xlsx)