27 ensimmäistä vuotta voitti LIFT-palkinnon

30.9.2019

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin lyhytelokuvapalkinnot on jaettu. Parhaan kotimaisen lyhytelokuvan R&A LIFT -palkinnon sai Jussi Sandhun lyhytdokumentti 27 ensimmäistä vuotta. Pääpalkinnon lisäksi jaettiin Uusi aalto -palkinto, juryn kunniamaininta sekä yleisöpalkinto.

R&A Shorts -lyhytelokuvatapahtuman R&A LIFT -palkinnon voittaja on Jussi Sandhun dokumenttielokuva 27 ENSIMMÄISTÄ VUOTTA. Elokuva kertoo ohjaajan äidistä ja hänen vaikeasti vammaisesta veljestään Samista, joka muuttaa pois kotoa palvelutaloon.

– Elokuva lähestyy aihettaan hyvin lämpimällä, hienovaraisella ja kauniilla tavalla. Se on intiimi ja henkilökohtainen tekijälleen, mutta lopputulos on universaali, samastuttava ja koskettava kaikille. Elokuvalla on lämmin sydän, ja sen humaani näkökulma antaa katsojalle toivoa ja lohtua, kiittelee palkintoraati Sandhun elokuvaa perusteluissaan.

Juryn kunniamaininnan sai Kirsikka Saaren ohjaama lyhytelokuva SUPER COMFORT.

LIFT-festivaalin sponsoroiman R&A LIFT -palkinnon arvo on 1 500 euroa.

Suomalaisen elokuvan uudelle tekijälahjakkuudelle myönnettävän Uusi aalto -palkinnon sai Tinja Ruusuvuori elokuvastaan UNTITLED (BURNED RUBBER ON ASPHALT, 2018). Suomen elokuvasäätiön sponsoroima palkinto on festivaalimatka eurooppalaiselle elokuvafestivaalille.

Yleisön suosikki on Milja Härkösen ETTÄ TUNTISIN ELÄVÄNI. Rajala Pro Shopin sponsoroima yleisöpalkinto on 700 euron lahjakortti Rajalan liikkeeseen.

Palkitut elokuvat esitetään sunnuntaina KOTIMAINEN KILPAILU: PALKITUT 2019 -näytöksessä Kino Engelissä.

Kotimaisen kilpailun ammattilaisjuryyn kuuluivat käsikirjoittaja Anna Brotkin, näyttelijä Boodi Kabbani sekä Kelaamon tuottaja ja elokuvakasvattaja Hanna Wahlman.

Kilpailuun osallistui 30 kotimaista lyhytelokuvaa, jotka ovat valmistuneet vuosina 2018-2019.

Viime vuonna R&A LIFT -palkinnon voitti Virva ja Vuokko Kuntun dokumenttielokuva STAR SHAPED SCAR.