Suomen elokuvasäätiö

Tehtävänämme on tukea ja edistää suomalaista elokuva-alaa. Myönnämme tukea elokuvien ammattimaiseen tuotantoon sekä niiden esittämiseen ja levittämiseen erilaisissa kanavissa. Vastaamme keskeisesti myös suomalaisen elokuvan kulttuuriviennistä ja jaamme tukea kansainväliseen toimintaan.

Suomen elokuvasäätiö on perustettu vuonna 1969. Se on itsenäinen säätiö, joka kuuluu opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuripolitiikan toimialan ohjaukseen. Säätiön tukitoimintaa ohjaavat valtionavustuslaki, laki valtion rahoituksesta elokuvakulttuurin edistämiseen ja EU-komission hyväksymä notifikaatio valtion elokuvatukiohjelmasta.

Säätiö saa varansa opetus- ja kulttuuriministeriöstä elokuvataiteen edistämiseen.

Elokuvasäätiön johtaja on Lasse Saarinen.

Elokuvasäätiön historiaa

Syksyllä 2019 Suomalaisen Kirjallisuuden Seura SKS julkaisi Suomen elokuvasäätiön 50-vuotista historiaa perkaavan tietokirjan Elokuvasäätiön tuella — Suomalaista elokuvaa tekemässä 1969–2019. Kalle Kinnusen kirjoittamassa teoksessa kokemuksistaan ja näkemyksistään kertovat kymmenet haastatellut elokuvantekijät, alan vaikuttajat ja säätiön työntekijät.

Kirja on saatavilla hyvin varustelluissa kirjastoissa, kirjakaupoissa, ja verkkokaupoissa (mm. SKS:n verkkokaupassa). Sitä voi ostaa myös elokuvasäätiön keskuksesta hintaan 30 € (käteinen ja MobilePay).

Lue myös Otto Suurosen kirjoittama historiikki:

Suomen elokuvasäätiön historia