Tilaa näytös tai vuokraa tila

Tietoa tilauselokuvateatteri Kino K13:n vuokrauksesta tilaisuuksien järjestäjille

Varaustyypit

Tilausnäytös

Varauksen kesto määrittyy katsottavan elokuvan tai ohjelman keston mukaan. Lisäaika on sovittavissa ennakkoon tuntiveloituksena. Kyseessä on tarjoushinnoittelu varausehtojen mukaisille varauksille. 

Tilavuokraus

Varaus alkaa sovittuna aikana ja varauksen kesto ja sisältö sovitaan ennakkoon.

 

Varausprosessi

Varaustiedustelu

 • Tämän sivuston tietoihin ja vuokrauslomakkeelta löytyviin lisätietoihin tulee tutustua ennen varaustiedustelun tekemistä.
 • Varaustiedustelua tehdessä on hyvä olla valmiina 2–3 ajankohtaehdotusta. Tilaisuuden luonne, aloitusaika ja kesto ovat myös tärkeitä tarkennuksia jo heti ensimmäisen kyselyn yhteydessä. Helpoin ja nopein tapa tehdä varaustiedustelu on täyttää vuokrauslomake.

Alustava varaus

 • Varaus etsii oikeaa paikkaa varauskalenterissa.
 • Varauksen yksityiskohdat tulee täsmentää pyydetyn ajan puitteissa.
 • Varaustyypin ja tilaisuuden luonteen mukaiset varausehdot tilaisuuden järjestäjän tiedoksi.
 • Tapaaminen sovittavissa tiloihin tutustumiseksi
 • Ennakkolaskutusta saatetaan edellyttää varauksen vahvistamiseksi.

Vahvistettu varaus

 • Tilaisuuden järjestäjä sitoutuu noudattamaan varausehtoja ja tilan käyttöehtoja.
 • Peruutusehdot astuu voimaan.

Elokuvateatterin vuokraus elokuva-alan toimijoille

Elokuva-ala

 • Arkipäivävaraukset (klo 9–16) 1–2 viikkoa ennen tilaisuuden toivottua ajankohtaa
 • Ilta- ja viikonloppuvaraukset 2–3 viikkoa ennen tilaisuuden toivottua ajankohtaa

Näytös:

Elokuvan tarkistusajo
Tukikatselu (katselukopion toimitus Elokuvasäätiölle)

Vuokraus:

Katselu ja keskustelu
Ilta- ja viikonloppuvaraus

Vuokrauslomake

Elokuvateatterin vuokraus elokuvakulttuuritapahtumaa varten

Elokuvakulttuuritapahtuma

 • Varaukset 3–6 kuukautta ennen tilaisuuden toivottua ajankohtaa.
 • Elokuvakulttuuritapahtumat ovat pääsääntöisesti yleisötilaisuuksia.
 • Tapahtuman järjestäjä vastaa yleisötapahtuman järjestämisestä ja siitä aiheutuvista kuluista.
 • Esitysformaatti DCP

Näytös:

Yleisönäytös Kino K13:ssa
Elokuvakerhonäytös (elokuvakerhopalvelu)
Klassikkoelokuvakurssi (IhmeFilmi)

Vuokraus:

Elokuvakulttuuritapahtuma
Elokuvafestivaali

Vuokrauslomake

Elokuvateatterin vuokraus yritystilaisuutta varten

Yritystilaisuus

 • Varaukset 1–3 kuukautta ennen tilaisuuden toivottua ajankohtaa.
 • Yritystilaisuudet ovat luonteeltaan yksityistilaisuuksia.

Hyvä tietää vuokrauksista

Varauksen tekeminen

Varaustiedustelua tehdessä on hyvä olla valmiina 2–3 ajankohtaehdotusta. Tilaisuuden luonne, aloitusaika ja kesto on myös tärkeitä tarkennuksia jo heti ensimmäisen kyselyn yhteydessä. Helpoin ja nopein tapa tehdä varauspyyntö on täyttää vuokrauslomake.

Esitettävän materiaalin toimitus

Esitettävän materiaalin toimituksen tulee tapahtua sähköisesti viimeistään kaksi (2) arkipäivää ennen tilaisuutta varausvahvistuksessa saatavan linkin kautta. Ilta- ja viikonloppuvarauksiin sekä tilaisuuksiin, jotka vaativat paljon ennakkovalmisteluja, materiaali tulee toimittaa mahdollisimman aikaisin, viimeistään viikkoa ennen tilaisuutta. Tarkempi aika sovitaan tapauskohtaisesti varausehtojen mukaisesti.

Pysäköinti

Suosittelemme saapumaan elokuvateatterille julkisella tai kevyellä liikenteellä. Tilavaraukseen ei kuulu pysäköintijärjestelyt. Maksullisia pysäköintipaikkoja löytyy elokuvateatterin lähistöltä. Tutustu myös elokuvateatterin saavutettavuusohjeisiin.

Tilan somistus

Tilaa voi somistaa varausajan puitteissa pois lukien avotulen käyttö. Tiiliseiniin tai muihin rakenteisiin ei tule tehdä kiinnityksiä. Julisteiden esiin laittoa varten tilassa on julisteseinä. Elokuvateatterin henkilökunta auttaa ennalta sovitusti oikeanlaisessa kiinnityksessä ja ajoissa toimitetut materiaalit voidaan laittaa esiin jo valmiiksi tapahtumaviikolla.

Tarjoilut

Kyllä, omat tarjoilut ovat mahdollisia. Kokonaisuudesta tulee sopia ennakkoon kirjallisesti tilavarauksen yhteydessä. Omia tarjoiluja varten aulaan voidaan tuoda ennalta sovitusti tarjoilupöydät. Tilavaraukseen ei kuulu tarjoiluja eikä tarjoiluhenkilökuntaa.

Anniskelu

Tilaisuuden järjestäjä vastaa tarvittavien viranomaislupien hankkimisesta, mikäli aikomuksena on tarjoilla alkoholijuomia vastikkeellisesti. Hankitusta luvasta tulee informoida elokuvateatteria tilavarauksen vahvistuksen yhteydessä.

Ekologisuus

Olemme sitoutuneet vähentämään toimintamme ympäristövaikutuksia ja tekemään oman osamme ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Tilaisuuden järjestäjän tulee sitoutua ekologisten valintojen tekemiseen tilaisuutta suunnitellessa ja kierrätykseen tilaisuuden aikana. 

Elokuvasäätiön vastuullisuussivut

Turvallisempi tila

Elokuvasäätiön tiloissa tulee noudattaa turvallisemman tilan periaatteita. Kaikenlainen häirintä, epäasiallinen käytös ja syrjintä on kiellettyä. Tutustu periaatteisiin ennen tilaisuuden järjestämistä.

Turvallisemman tilan periaatteet

Kapasiteetti

Elokuvateatteri Kino K13 on vuokrattavissa 150 hengen tilaisuuksiin. Aulatiloissa mahtuu seisoen olemaan mukavasti n. 50–80 henkeä kerrallaan.

Löytötavarat

Kino K13:ssa järjestettyihin tilaisuuksiin unohtuneita tavaroita kannattaa tiedustella ensisijaisesti kulloisenkin tilaisuuden järjestäneeltä taholta. Kaikkiin elokuvasäätiön tiloihin unohtuneita tavaroita voi tiedustella myös sähköpostitse elokuvasäätiön keskuksesta otsikolla löytötavara.

Tarjoilutilojen vuokraus

Kinokahvila

Yleisönäytöksissä elokuvateatterin aulatilassa puoli tuntia ennen näytöksen alkua on mahdollisuus ostaa kuumia juomia tai kylmiä virvokkeita.

Arkipäivävarauksissa klo 9–16 kinokahvila palvelee ennalta sovitusti.

Kinokahvilassa maksutapoja ovat MobilePay ja korttimaksu. Kuitin ostoksista saa sähköpostilla kinok13@ses.fi.

Ilta- ja viikonloppuvarauksissa kinokahvilan valikoima on ennakkotilattavissa tilaushinnaston mukaisesti.

Kysy hinnasto varaustiedustelun yhteydessä.

Ennalta sopien ja varaustyypistä riippuen kinokahvila on joko:

 • AUKI omaostolla (arkipäivävaraukset ja yleisönäytökset)
 • AUKI ennakkotilauksella (arkipäivävaraukset ja yleisönäytökset, ilta- ja viikonloppuvaraukset)
 • KIINNI
 • PURETTU

Hinnasto

Tuntihinta arkisin 200 €, viikonloppuisin ja pyhinä 300 €
Tuntihinta elokuva-alalle arkisin 100 €, viikonloppuisin ja pyhinä 200 €
Elokuvan tarkistusajo arkisin klo 9:00 – 17:00, 150 €/näytös
Päivystävä teknikko/vahtimestari 40 €/tunti
Aulan vuokraus ilman tekniikkaa, tuntihinta arkisin 150 €, viikonloppuisin ja pyhinä 250 €

 

Hintoihin sisältyy elokuvasalin ja aulan käyttö, sekä ennalta sovitun materiaalin esittäminen elokuvateatterin henkilökunnan toimesta. Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %.

Arkisin klo 17 jälkeen, viikonloppuisin ja pyhinä minimilaskutus on 2 ½ tuntia. Viikonloppuhinnoittelu alkaa perjantaina klo 17.

Vuokraustiedustelut:

Vuokrauslomake

Lisäpalvelut

Tarjoilutilojen vuokraus kinokahvilan hinnaston mukaisesti
Kalustuksen muokkaus ennen asiakkaan varauksen alkua (esim. pystypöydät) 
Lisätekniikka (esityskone, lisämikrofonit, musiikki PA aulatiloihin etc.)
Vartioitu narikka ja ulkotuli (muutoin avotulen käyttö tilaisuudessa on kielletty)
Muun materiaalin kuin DCP valmistelu esityskäyttöön

Yleiset varausehdot

Varausehdot

Varaus tulee tehdä ja vahvistaa kirjallisesti hyvissä ajoin ennen tilaisuuden toivottua ajankohtaa. Arkipäivävarauksissa tämä tarkoittaa noin kahta viikkoa, ilta- ja viikonloppuvarauksissa noin kolmea viikkoa. Varaustiedustelut pyritään käsittelemään noin viikon kuluessa niiden saapumisesta.

Pikaisen käsittelyn mahdollistamiseksi varaustiedustelussa tulee olla mahdollisimman tarkat tiedot varauksen yksityiskohdista. Ennakkoon tulee sopia tilaisuuden luonteesta, aikataulusta, osallistujamäärästä, sekä mahdollisista muista teknisistä toiveista. Täytä varauksen tekemiseksi vuokrauslomake erityisesti, jos varaat tilaa ensimmäistä kertaa tai edellisestä varauksestasi on kulunut aikaa.

Tilavuokraan kuuluu elokuvateatterin salin ja aulan käyttö, sekä ennalta sovitun ja ajoissa toimitetun materiaalin esittäminen elokuvateatterin henkilökunnan toimesta ennalta sovitun aikataulun mukaisesti.

Tilaisuuden järjestäjä vastaa tilaisuuden järjestämisestä ja siitä aiheutuvista kuluista mukaan lukien ohjelma, tarjoilut, järjestyksenvalvonta, sekä tarvittavien viranomaislupien hankkiminen.

Esitettävän materiaalin toimituksen tulee tapahtua sähköisesti viimeistään kaksi (2) arkipäivää ennen tilaisuutta varausvahvistuksessa olevan linkin kautta. Ilta- ja viikonloppuvarauksissa viimeistään seitsemän (7) arkipäivää ennen tilaisuutta.

Tilat on käytettävissä ennalta sovitusti ja laskutetaan vahvistetun vuokra-ajan mukaan. Katso hinnasto. Varatun ajan tulee kattaa kaikki elokuvateatterin tiloissa (sali ja aula) vietettävä aika. Mikäli vuokra-ajan pidennys tapahtuu ennalta sopimatta laskuun lisätään kiirelisä (50 € + alv 24 %) ja lisäaika laskutetaan alkavan 30 min mukaan.

Tila vuokrataan peruskalustuksessa. Tilan muokkaus ja ennallistaminen tulee sisältyä vuokra-aikaan. Tarjoilukeittiön ja -tiskin käytöstä sovitaan erillisen hinnaston mukaan. Tilavuokra ei sisällä tarjoilutiloissa olevien varusteiden ja välineiden käyttöoikeutta. Lisäpalveluista veloitetaan lisämaksu.

Tilaisuuden järjestäjän tulee sitoutua ekologisten valintojen tekemiseen tilaisuutta suunnitellessa ja kierrätykseen tilaisuuden aikana. 

Kulku Kino K13:n pääovista Katajanokanlaituri 11 A. Huomioithan että elokuvasäätiön muut tilat eivät ole käytettävissä varauksen yhteydessä.

Ilta- ja viikonloppuvaraukset tulee vahvistaa 10 arkipäivää ennen tilaisuutta. Arkipäivävaraukset tulee vahvistaa viisi (5) arkipäivää ennen tilaisuutta. Kino K13 pidättää oikeuden poistaa varauskalenterista vahvistamattomat varaukset ja varaukset mihin ei ole toimitettu esitettävää materiaalia sovitun ajan puitteissa. Alle viisi (5) arkipäivää ennen tilaisuutta tehtäviin varauksiin lisätään tarvittaessa kiirelisä ja/tai lataukseen kuluva aika tuntiveloituksena.

Ilta- ja viikonloppuvarauksissa alle 10 vuorokautta ennen tilaisuutta tapahtuvasta peruutuksesta veloitetaan puolet sovitusta hinnasta ja kaikissa varauksissa alle kaksi (2) vuorokautta ennen tilaisuutta tapahtuvasta peruutuksesta veloitetaan täysi veloitus.

Lisätietoja Kino K13:n vuokrauksesta

Tomi Sonck

teatteripäällikkö

• elokuvateatterin johtaminen ja tekniikka

+358 9 6220 3015

Reeta Onninen

teatterinhoitaja

• teatterin vuokraus ja laskutus
• elokuvakoneenhoitaja

+358 9 6220 3027