Suomen elokuvasäätiön avoin data

Sivuille on koottu Suomen elokuvasäätiön avoimet aineistot.

Ensi-illat ja katsojat vuodesta 1972 alkaen

Suomen elokuvasäätiö kokoaa vuosittain Suomen viralliset elokuvien teatterikatsojatilastot. Elokuvien katsojalukuseuranta perustuu levitysyhtiöiden toimittamiin tietoihin. Mukana ovat vähintään 2K-tason digitaaliselta kopiolta esitetyt yleisönäytökset. Suomen elokuvasäätiö noudattaa tilastoinnissaan Euroopan audiovisuaalisen observatorion määrittelemiä kriteerejä.

Taulukossa on seuraavat tiedot levityksessä olleista elokuvista vuodesta 1972 lähtien: elokuvan nimi, alkuperäisnimi, katsojaluvut (kumulatiivinen kokonaiskatsojamäärä sekä vuosikohtaiset tiedot), lipputulot (vuodesta 1987 alkaen samat tiedot kuin katsojaluvuista), ensi-iltojen päivämäärä, ensi-iltavuosi sekä elokuvan valmistumisvuosi, ohjaaja ja hänen oletettu sukupuolensa, elokuvan tuotantomaa, genre ja kesto minuuteissa.

Lisäksi taulukosta löytyy Suomen elokuvasäätiön elokuville kohdennetut tuet sekä tuotantotukea saaneiden elokuvien budjetit. Taulukosta löytyy myös elokuvakohtaiset linkit elokuvien IMDb-sivuille. Elokuvasäätiö ei vastaa IMDb-sivujen päivityksestä tai sen sivujen tietojen oikeellisuudesta.

Taulukko päivitetään muutaman kerran vuodessa.

Ladattava tiedosto: 

Elokuvien-katsojaluvut-lipputulot-ja-SES-tuet(.xlsx)

Elokuvien-katsojaluvut-lipputulot-ja-SES-tuet (.csv)

 

SES katsojaluvut vuosittain

Uusin päivitys 10.4.2024. Lisätty katsojaluvut 8.4.2024  ja lipputulot 1.1.2024 asti sekä vuoden 2023 festivaalitiedot. Päivitetty tuki- ja budjettitietoja. Lisätty tiedosto (ilman ohje-välilehteä myös .csv-muodossa)

Suomen elokuvasäätiön tukipäätökset 2008–

Elokuvasäätiö myöntää tukea elokuvien ammattimaiseen tuotantoon sekä niiden esittämiseen ja levittämiseen erilaisissa jakelukanavissa. Säätiö vastaa keskeisesti myös suomalaisen elokuvan kulttuuriviennistä, jakaa elokuvien kansainvälisen toiminnan tukea sekä tukee kotimaisia merkittäviä elokuvafestivaaleja.

Taulukossa on seuraavat tiedot tukipäätöksistä vuodesta 2008 lähtien: tukityypin nimi,  tukihakemuksen päätöspäivämäärä (päätös ja toteutunut), tuenhakijan nimi, tukihakemuksen kohde sekä tukihakemuksen päätöseurot (haettu, päätös ja toteutunut päätös). Lisäksi kaikkien tuotantotukityyppien ja kehittämistuen osalta löytyvät omat sarakkeet tiedoille onko hanke elokuva vai sarja, pitkä vai lyhyt, dokumentti vai fiktio, animaatio vai näytelty sekä tieto siitä onko hankkeen kohderyhmä lapset ja nuoret.

Ladattavat tiedostot:

Tukipäätökset 2008-2024 (.xlsx)

Tukipäätökset 2008-2024 (.csv)

Uusin päivitys 20.3.2024

 

Suomen elokuvasäätiön tuotantotukipäätökset 1970–

Tiedostosta löytyvät kaikki Suomen elokuvasäätiön tuotantotukea saaneet elokuva- tai sarjahankkeet.
Tiedosto ei sisällä pelkkää kehittämistukea saaneita hankkeita, mutta hankkeilta jotka ovat saaneet tuotantotukea löytyvät omista sarakkeista myös niiden saamat kehittämistuet, jälkituet ja ns. korona-ajan lisätuotantotuet. Ennen euroaikaa saadut tuet on muutettu markoista euroiksi vuoden 2002 muunnoksella. Euromääriä ei ole inflaatiokorjattu.
Tukipäätöspäivien ja euromäärien lisäksi tiedostosta löytyvät budjetoitu rahoitus, hankkeen hakija, ohjaaja, tuottaja ja käsikirjoittaja sekä kesto ja genre. Lisäksi löytyvät tiedot siitä onko hanke ollut elokuva vai sarja, fiktio vai dokumentti, pitkä vai lyhyt sekä tiedot onko kyseessä animaatio ja/tai lapsille ja nuorille suunnattu hanke.

Tuotantotukitiedot (.xlsx)

Tiedosto on päivitetty 29.5.2024.

Suomalaisten elokuvien katsojaluvut ulkomaisessa levityksessä 1996 alkaen

Tiedosto sisältää Suomen ulkopuolella elokuvateatterilevityksessä olleiden suomalaisten elokuvien katsojaluvut. Lista sisältää sekä elokuvat, joissa Suomi on ollut päätuottajamaa että vähemmistöyhteistuotannot. Katsojalukutiedot käsittävät vuodet 1996–2023. Tiedostosta löytyvät sekä maa- että vuosikohtaiset tiedot omilta välilehdiltään.

Kansainvälisistä katsojalukutiedoista vastaa European Audiovisual Observatory / LUMIERE, jolta on saatu lupa tietojen julkaisuun.

Listan tiedot tullaan päivittämään kerran vuodessa. Edellinen päivitys 5.6.2024.

Suomalaisten-elokuvien-katsojaluvut-ulkomailla-avoin-data

Kuntakohtaiset katsojaluvut ja elokuvateattereiden paikkamäärät 2021–2023

Tiedosto sisältää elokuvateatterilevityksessä esitettyjen elokuvien vuosien 2021–2023 katsojaluvut kuntakohtaisesti sekä kunnan elokuvateattereiden salimäärät ja salien yhteenlasketut asiakaspaikat.

Kuntakohtaiset-katsojaluku-ja-salipaikkamaaratiedot-2021-2023

Kuntakohtaiset katsojaluku- ja salitiedot