Yhteistyö ja vaikuttaminen

Rahoitukseen ja koulutukseen liittyvän yhteistyön lisäksi elokuvasäätiö on mukana kansainvälisissä organisaatioissa, jotka edistävät eri tavoin elokuva-alan kehitystä.

Kuva: New Dawn -rahaston allekirjoitustilaisuus toukokuussa 2022, kuvaaja Theo Wood

European Film Agency Directors (EFAD)

Eurooppalaisten, valtiollisten elokuvaorganisaatioiden kattojärjestö ajaa eurooppalaisen elokuva-alan etua. Elokuvasäätiö on EFADin jäsen ja johtaja Lasse Saarinen kuuluu organisaation hallitukseen.

EFAD

European Film Agency Research Network (EFARN)

Elokuvasäätiö kuuluu eurooppalaisten elokuvaorganisaatioiden tilastointi- ja tutkimusverkostoon. Verkosto jakaa tietoja ja hyviä toimintamalleja, kehittää tiedonkeruuta koko Euroopan tasolla ja toteuttaa yhteisiä projekteja.

EFARN Research Library

Scandinavian Films

Scandinavian Films on pohjoismainen katto-organisaatio, johon kuuluvat Suomen elokuvasäätiö, Ruotsin elokuvainstituutti, Norjan elokuvainstituutti, Tanskan elokuvainstituutti ja Islannin elokuvakeskus. Scandinavian Films tekee yhteistyötä elokuvamarketeissa, mm. Cannesin Marché du film, Berliinin European Film Market, Toronton elokuvajuhlat, Clermont-Ferrandin lyhytelokuvafestivaalin marketti ja Amsterdamin IDFA-festivaalin marketti.

Scandinavian Films

European Film Promotion

Elokuvasäätiö on jäsen European Film Promotion -organisaatiossa (EFP). EFP edistää eurooppalaisten elokuvantekijöiden näkyvyyttä eri puolilla maailmaa, festivaaleilla ja market-tapahtumissa. Tunnetuimpia EFP:n ohjelmista ovat nousevia näyttelijäkykyjä esittelevä Shooting Stars Berlinalessa sekä kansainväliselle uralle tähtäävien tuottajien Producers on the Move Cannesin elokuvajuhlilla.

EFP

European Film Awards

Euroopan elokuva-akatemia jakaa eurooppalaisen elokuvan palkinnot vuosittain. Elokuvasäätiö on yksi palkinnon tukijoista.

EFA

Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinto

Elokuvasäätiön edustaja on mukana valitsemassa suomalaista ehdokasta Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkintoon.

PNEP