Yhteistyö ja vaikuttaminen

Rahoitukseen ja koulutukseen liittyvän yhteistyön lisäksi elokuvasäätiö on mukana kansainvälisissä organisaatioissa, jotka edistävät eri tavoin elokuva-alan kehitystä.

European Film Agency Directors (EFAD)

Eurooppalaisten, valtiollisten elokuvaorganisaatioiden kattojärjestö ajaa eurooppalaisen elokuva-alan etua. Elokuvasäätiö on EFADin jäsen ja johtaja Lasse Saarinen kuuluu organisaation hallitukseen.

EFAD

European Film Agency Research Network (EFARN)

Elokuvasäätiö kuuluu eurooppalaisten elokuvaorganisaatioiden tilastointi- ja tutkimusverkostoon. Verkosto jakaa tietoja ja hyviä toimintamalleja, kehittää tiedokeruuta koko Euroopan tasolla ja toteuttaa yhteisiä projekteja.

EFARN Research Library

Scandinavian Films

Scandinavian Films on pohjoismainen katto-organisaatio, johon kuuluvat Suomen elokuvasäätiö, Ruotsin elokuvainstituutti, Norjan elokuvainstituutti, Tanskan elokuvainstituutti ja Islannin elokuvakeskus. Scandinavian Films tekee yhteistyötä elokuvamarketeissa, mm. Cannesin Marché du film, Berliinin European Film Market, Toronton elokuvajuhlat, Clermont-Ferrandin lyhytelokuvafestivaalin marketti ja Amsterdamin IDFA-festivaalin marketti.

Scandinavian Films

European Film Promotion

Elokuvasäätiö on jäsen European Film Promotion -organisaatiossa (EFP). EFP edistää eurooppalaisten elokuvantekijöiden näkyvyyttä eri puolilla maailmaa, festivaaleilla ja market-tapahtumissa. Tunnetuimpia EFP:n ohjelmista ovat nousevia näyttelijäkykyjä esittelevä Shooting Stars Berlinalessa sekä kansainväliselle uralla tähtäävien tuottajien Producers on the Move Cannesin elokuvajuhlilla.

EFP

European Film Awards

Euroopan elokuva-akatemia jakaa eurooppalaisen elokuvan palkinnot vuosittain. Elokuvasäätiö on yksi palkinnon tukijoista.

EFA

Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinto

Elokuvasäätiön edustaja on mukana valitsemassa suomalaista ehdokasta Pohjoimaiden neuvoston elokuvapalkintoon. Edustaja on myös mukana voittajan valitsevassa juryssa.

PNEP