Yhteistyö ja vaikuttaminen

Rahoitukseen ja koulutukseen liittyvän yhteistyön lisäksi elokuvasäätiö on mukana kansainvälisissä organisaatioissa, jotka edistävät eri tavoin elokuva-alan kehitystä.

Kuva: New Dawn -rahaston allekirjoitustilaisuus toukokuussa 2022, kuvaaja Theo Wood

European Film Agency Directors (EFAD)

Eurooppalaisten, valtiollisten elokuvaorganisaatioiden kattojärjestö ajaa eurooppalaisen elokuva-alan etua. Elokuvasäätiö on EFADin jäsen ja johtaja Lasse Saarinen kuuluu organisaation hallitukseen.

EFAD

European Film Agency Research Network (EFARN)

Elokuvasäätiö kuuluu eurooppalaisten elokuvaorganisaatioiden tilastointi- ja tutkimusverkostoon. Verkosto jakaa tietoja ja hyviä toimintamalleja, kehittää tiedonkeruuta koko Euroopan tasolla ja toteuttaa yhteisiä projekteja.

EFARN Research Library

The Five Nordics

The Five Nordics on pohjoismainen katto-organisaatio, johon kuuluvat Suomen elokuvasäätiö, Ruotsin elokuvainstituutti, Norjan elokuvainstituutti, Tanskan elokuvainstituutti ja Islannin elokuvakeskus. The Five Nordics (ent. Scandinavian Films) tekee yhteistyötä elokuvamarketeissa, mm. Cannesin Marché du Film, Berliinin European Film Market, Toronton elokuvajuhlat, Clermont-Ferrandin lyhytelokuvafestivaalin marketti ja Amsterdamin IDFA-festivaalin marketti.

The Five Nordics

European Film Promotion

Elokuvasäätiö on jäsen European Film Promotion -organisaatiossa (EFP). EFP edistää eurooppalaisten elokuvantekijöiden näkyvyyttä eri puolilla maailmaa, festivaaleilla ja market-tapahtumissa. Tunnetuimpia EFP:n ohjelmista ovat nousevia näyttelijäkykyjä esittelevä Shooting Stars Berlinalessa sekä kansainväliselle uralle tähtäävien tuottajien Producers on the Move Cannesin elokuvajuhlilla.

EFP

European Film Awards

Euroopan elokuva-akatemia jakaa eurooppalaisen elokuvan palkinnot vuosittain. Elokuvasäätiö on yksi palkinnon tukijoista.

EFA

Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinto

Elokuvasäätiön edustaja on mukana valitsemassa suomalaista ehdokasta Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkintoon.

PNEP