Internationellt samarbete

Fotograf: Theo Wood

European Film Agency Directors (EFAD)

Takorganisationen för de europeiska statliga filmorganisationerna främjar den europeiska filmbranschens intressen. Filmstiftelsen är medlem i EFAD och direktör Lasse Saarinen hör till organisationens styrelse.

EFAD

European Film Agency Research Network (EFARN)

Filmstiftelsen hör till de europeiska filmorganisationernas nätverk för statistik. Nätverket, som samlas en gång per år, utvecklar filmstatistik och informerar om forskningar gjorda i olika länder.

EFARN Research Library

The Five Nordics

The Five Nordics är en nordisk takorganisation, som består av Finlands filminstitut, Svenska filminstitutet, Norska filminstitutet, Danska filminstitutet och Isländska filmcentrum. The Five Nordics (f.d. Scandinavian Films) samarbetar på filmmarknader, bl.a. Marché du film i Cannes, European Film Market i Berlin, Toronto filmfestival, Clermont-Ferrands kortfilmsfestivalmarknad och IDFA-festivalmarknaden i Amsterdam.

The Five Nordics

European Film Promotion

Filmstiftelsen är medlem i European Film Promotion -organisationen (EFP). EFP främjar europeiska filmmakares synlighet runt om i världen, på festivaler och på marknader. Några av de kändaste EFP-programmen är Shooting Stars som presenterar lovande skådespelarförmågor på Berlinale, och Producers on the Move på filmfestivalen i Cannes som riktar sig till producenter som siktar på internationell karriär.

EFP

European Film Awards

Europeiska filmakademin delar årligen ut pris till europeiska filmer. Filmstiftelsen är en av dem som stöder prisen.

EFA

Nordiska rådets filmpris

En representant för filmstiftelsen deltar i valet av den finska kandidaten till Nordiska rådets filmpris. Representanten är också med i juryn som väljer vinnaren.

Filmpris

 

Samarbete inom internationell finansiering

Läs mera

Internationella utbildningspartnerskap

Läs mera