Filmskapare internationaliseras

För många filmskapare är det första steget mot en internationell karrriär att delta i en utländsk festival med sin film. I internationella utbildningsprogram kan man främja sin kompetens och upprätta kontakter med filmskapare från andra länder.

Vi hjälper filmskapare att skaffa internationella kontakter till exempel på marknader, festivaler och andra evenemang.

Utbildningsprogram

Filmstiftelsen deltar som partner i många fortbildningsprogram, som strävar efter att utveckla olika filmskapargruppers kompetens på internationell nivå. Partnerskapen varar ett eller flera år åt gången.

Partnerskap år 2024:

Kreativa Europa / Media –kontaktpunkten upprätthåller en lista över europeiska utbildningsprogram.

Europeiska utbildningsprogram

Resebidrag

Att besöka en internationell festival med sin egen film bidrar till att skapa internationella kontakter. Vi kan bevilja stöd för ett festivalbesök, då en filmskapare med sin film blivit inbjuden till en internationell festival.

Det är mycket viktigt att noggrant bekanta sig med ansökningsinformationen och stödguiden innan man söker stöd av filmstiftelsen.

Ansökningsinformation

Stödguide

European Film Promotion

Filmstiftelsen är medlem i European Film Promotion -organisationen (EFP). EFP främjar europeiska filmmakares synlighet runt om i världen, på festivaler och på marknader. Några av de kändaste EFP-programmen är Shooting Stars, som presenterar lovande skådespelarförmågor på Berlinale, och Producers on the Move på filmfestivalen i Cannes som riktar sig till producenter som siktar på en internationell karriär.

EFP