41. Moskovan elokuvajuhlat alkavat tänään – ohjelmistossa Tyhjiö ja Hölmö nuori sydän

18.4.2019

Aleksi Salmenperän ohjaama Tyhjiö saa kansainvälisen ensi-iltansa Moskovan elokuvajuhlien kilpailusarjassa. Taiteilijaelämää ja ihmissuhteita peilaava Tyhjiö voitti maaliskuussa neljä Jussi-palkintoa, mm. parhaana elokuvana ja parhaasta ohjauksesta.

Moskovan elokuvajuhlien kilpasarjan tuomariston puheenjohtajana on tänä vuonna arvostettu korealaisohjaaja Kim Ki-duk. Viisihenkisessä tuomaristossa on mukana myös Venäjällä viime vuosina paljon työskennellyt näyttelijä Maria Järvenhelmi (Bad Luck Love, Laitakaupungin valot).

Selma Vilhusen ohjaama ja Kirsikka Saaren käsikirjoittama Hölmö nuori sydän on mukana Time of Women -nimisessä, naistekijöitä esille nostavassa sarjassa. Itähelsinkiläisten nuorten elämää kuvaava draama sai kansainvälisen ensi-iltansa syyskuussa Torontossa, ja helmikuussa se palkittiin Berliinin elokuvajuhlien Crystal Bear -palkinnolla.

Suomen elokuvasäätiö on jälleen kutsunut Moskovan elokuvajuhlille tuottajadelegaation, joka pääsee tutustumaan venäläiseen elokuvateollisuuteen sekä verkostoitumaan venäläisten elokuvantekijöiden kanssa.

Moskovan elokuvajuhlat 18.–25.4.2019 http://moscowfilmfestival.ru/miff41/eng