All Inclusive Les Arcsin lyhytelokuvakilpailussa, The Gravedigger Works-in-Progressissa

4.12.2019

Suomi ja Baltian maat ovat fokuksessa 11. kertaa järjestettävällä Les Arcsin festivaalilla. Festivaali järjestetään 14.–21.12.2019 Ranskan Alpeilla.

Suomesta festivaalin lyhytelokuvakilpailussa esitetään Teemu Nikin ohjaama tummasävyinen draama All Inclusive, jossa päähänpotkittu mies saa tilaisuuden käyttää valtaa. Elokuva avasi Cannesin festivaalin lyhytelokuvakilpailussa ja on sittemmin kiertänyt useita elokuvajuhlia.

Erityisessä fokus-sarjassa esitetään maailmalla menestyneitä pitkiä fiktioita. Mukana ovat Aki Kaurismäen Le Havre (2011), Juho Kuosmasen Hymyilevä mies (2016) ja Dome Karukosken Tom of Finland (2017).

Suomen ja Baltian maiden yhteistuotantomahdollisuuksista kerrotaan Les Arcs Industry Villagessa 14.–18.12. Suositussa ammattilaistapahtumassa vierailee vuosittain yli 500 tuottajaa, myyntiagenttia, rahoittajaa ja levittäjää.

Works-in-progress-esittelyyn on Suomesta valittu tuotantoyhtiö Bufon hanke The Gravedigger, jonka ohjaa esikoispitkänään Khadar Ahmed. Djiboutissa kuvattu elokuva kertoo haudankaivajasta, joka yrittää yhdistää perheensä vastoinkäymisten keskellä.

Talent Village on esikoiselokuvaansa valmisteleville tekijöille suunnattu ohjelma. Kahdeksan osallistujan joukkoon on valittu Lauri-Matti Parppei, jonka lyhytelokuva Hiljaa kuin murhaajat sai ensi-iltansa tänä vuonna. Talent Villagen lähettiläänä toimii ranskalainen näyttelijä Isabelle Huppert.

Suomen ja Baltian maiden fokuksessa festivaalin yhteistyökumppaneita ovat Suomen elokuvasäätiö, Viron elokuvainstituutti, Latvian kansallinen elokuvakeskus ja Liettuan elokuvakeskus. Suomen suurlähetystö ja Institut finlandais ovat mukana yhteistyössä.

Lisätietoa festivaalista: https://lesarcs-filmfest.com/en