APFI:n, Journalistiliiton, Näyttelijäliiton, Temen ja SES:n yhteinen tiedote liittyen koronavirustilanteen vaikutuksista av-tuotantoihin

19.3.2020

Järjestöt ja SES ymmärtävät ja tukevat alan toimijoita parhaansa mukaan tässä vaikeassa ja ennakoimattomassa tilanteessa.

Järjestöt ja SES pitävät tärkeänä, että tuotantojen jatkuminen turvataan kuitenkin niin, että työturvallisuudesta ja työntekijöiden terveydestä pidetään erityistä huolta.

Olemme yhdessä päätyneet seuraavaan:

1. Käynnissä olevia kuvauksia ei tarvitse keskeyttää eikä uusien kuvausten käynnistämistä lykätä, ellei myöhemmistä viranomaismääräyksistä muuta johdu.

2. Tuotannoissa on kiinnitettävä erityistä huomiota työturvallisuuteen sekä työskentelyolo- suhteiden ja -ympäristön terveellisyyteen.

3. Tuotannoissa tulee välttää tarpeettomia lähikontakteja, huolehtia työympäristön hygieenisyydestä ja pintojen puhtaudesta sekä kartoittaa ne työryhmän jäsenet jotka itse kuuluvat riskiryhmään tai joiden kotitaloudessa on riskiryhmään kuuluva henkilö. (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/usein-kysyttya-koronaviruksesta-covid-19)

4. Poikkeuksellinen tilanne edellyttää kaikilta tuotantoihin osallistuvilta erityistä yhteistyökykyä, vuoropuhelua ja joustavuutta.

18.3.2020

Audiovisual Producers Finland – APFI ry
Suomen Journalistiliitto – Finlands Journalistförbund ry
Suomen Näyttelijäliitto – Finlands Skådespelarförbund ry
Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto TEME ry
Suomen elokuvasäätiö