Bigger Picture – AV-alan vientihanke Kiinaan

27.9.2018

Onko tuotantoyhtiöllänne tavoitteena löytää Kiinan markkinoilta AV-alan projektillenne yhteistyökumppaneita tai levitystä?

Hae mukaan Bigger Picture -kansainvälistymisohjelmaan, joka toteutetaan Helsingissä 11/2018–06/2019. Bigger Picture on pääosin Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama kulttuuriviennin kärkihanke, jonka toimeenpanevat Creative Export Innovations, Elisa NordicTV ja Elisa Viihde.

Hakuaika on 1.10.–15.10.2018

Bigger Picture -kansainvälistymisohjelman taustalla on halu vastata elokuva-, tv- ja AV-alan kysyntään ja auttaa yrityksiä kehittämään ja kasvattamaan liiketoimintavalmiuksiaan Kiinan markkinoilla. Tavoitteena on luoda yrityksille pysyviä liikekumppanuuksia Kiinan markkinoilla ja edistää konkreettisesti yrityksien kehitteillä olevien projektien toteutumista. Hankkeen lopuksi pääosin kiinalainen jury palkitsee potentiaalisimman hankkeen, jonka Elisa NordicTV palkitsee 10 000 eurolla varaten samalla ennakko-osto-oikeuden hankkeeseen. Hanke linkittyy Suomen ja Kiinan valtioiden välillä samaan aikaan käytäviin neuvotteluihin elokuvaja tv-alan valtiollisista sopimuksista maiden välisen yritysyhteistyön edistämiseksi.

Kansainvälistymisohjelma sisältää Suomessa järjestettävää yrityskohtaista hankesprarrausta ja infotilaisuuksia, joiden sisällössä keskitytään Kiinan markkinoiden erityspiirteisiin. Hankkeen aikana järjestetään yhteinen vientimatka Kiinaan maaliskuussa 2019. Hanketoteuttajat ja hankkeen konsultit tutustuvat yksityiskohtaisesti yritysten projekteihin ja tarpeisiin, ja tältä pohjalta suosittelevat ja järjestävät hankkeille parhaiten sopivat one-on-one -tapaamiset kiinalaisten yhteistyökumppanien kanssa. Tapaamisia järjestetään potentiaalisiksi yhteistuottajiksi soveltuvien kiinalaisten tuotantoyhtiöiden kanssa. Lisäksi hankkeet pääsevät pitchaamaan sekä Elisa NordicTV:n partneriverkostoihin kuuluvien kaapelikanavien sisäänostajille että hankkeille sopiville kiinalaisille levittäjille (OTT-alustat kuten iQiyi, Youku, Tencent Video tai teatterilevittäjät kuten Wanda Cinema).

Valmentajina ja mentoreina toimivat sekä kokeneet Kiinan AV-alan markkinoiden tuntijat että alan ansioituneet ammattilaiset Suomesta ja ulkomailta. Creative Export Innovationsin puolesta hankkeeseen osallistuu hankkeen projektipäällikkö Kati Nuora, Kiina-konsultti Mikko Puustinen ja luovien alojen Aasia -asiantuntija ja EARS-konferenssien perustaja Jani Joenniemi.

Hakevan yrityksen tulee olla:

  • Suomalainen tuotantoyhtiö, jolla on kehitteillä tai tekeillä AV-alan hanke, joka voisi sopia Kiinan markkinoille
  • Hakijan on omattava aiempaa kokemusta kansainvälisistä yhteistuotannoista

Ohjelma on osallistujille muuten maksuton, mutta vientimatkan osalta kukin tuotantoyhtiö maksaa omat matkakulunsa.

Alustava aikataulu:

11/2018 Hankevalinnat ja kick-off tilaisuus

11/18–02/19 Yrityskohtausta sparrausta ja yhteiset infotilaisuudet. Mahdollisesti yksi sparraussessio osana EARS on Helsinki -konferenssia (www.ears.asia) 14.–15. helmikuuta, 2019.

03/2019 Räätälöity yhteisvientimatka Kiinaan: yritysten one-on-one tapaamiset potentiaalisten yhteistuottajien kanssa, pitchaukset potentiaalisille TV-kanaville ja levitysalustoille, verkostoitumistilaisuus.

06/20129 Pääosin kiinalainen jury valitsee potentiaalisimman hankkeen, jonka Elisa NordicTV palkitsee 10 000 eurolla. Elisa NordicTV varaa ennakko-osto-oikeuden palkittuun hankkeeseen.

Hankkeilla mahdollisuus yhteisesittäytymiseen Shanghain elokuvajuhlilla.

Hakulinkki julkaistaan 1.10.2018 täällä:https://www.creativeexport.fi/single-post/2018/09/26/Bigger-Picture–hankehakuaukeaa-1102018

Lyhytlinkki: https://bit.ly/2NFuEAq

Lisätietoja:

Kati Nuora
Creative Export Innovations
Bigger Picture –hankkeen projektipäällikkö
050-5689191
kati@creativeexport.fi