Budapestissa suomalaisen elokuvan päivät 6.–10.2.

30.1.2019

Suomalaisen elokuvan päivät (Finn Filmnapok) järjestetään Budapestissa jo kahdeksatta kertaa. Kymmenen elokuvanäytöksen lisäksi festivaalilla on aiempia vuosia enemmän erityisohjelmaa, mm. paneelikeskustelu, festivaalisauna ja hevikeikka. Tapahtumaa järjestävät Suomen instituutti Finnagora sekä elokuvateatteri Toldi yhteistyössä elokuvasäätiön kanssa.

Festivaalin kuraattori András Horváth kuvailee tämän vuoden ohjelmaa värikkääksi: ”Olemme valinneet ohjelmistoon monenlaisia elokuvia, joissa on vaihteleva rytmi ja tunnelma niin, että jokainen varmasti löytää jotain itselleen kiinnostavaa. Valituissa elokuvissa saattaa olla erikoinen maailma tai tunnelma ja huumori mustaa, mutta samaan aikaan ne ovat lämpimiä, täynnä elämää ja ajatuksia herättäviä.”

Elokuvateatteri Toldissa järjestetään festivaalin yhteydessä keskustelutilaisuus, jossa aiheena on ryhmässä työskentely. Paneelissa ovat mukana käsikirjoittaja Anna Heinämaa (Tuntematon mestari), ohjaaja Paavo Westerberg (Viulisti) ja näyttelijä Armi Toivanen (Päin seinää).

Jukka Vidgrenin ja Juuso Laation ohjaaman Hevi reissun lisäksi festivaalilla esitetään Antti Heikki Pesosen draama Päin seinää, Tiina Lymin komediajatko-osa Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja, Klaus Härön uutuus Tuntematon mestari, Paavo Westerbergin romanttinen draama Viulisti, Virpi Suutarin palkittu dokumenttielokuva Yrittäjä, Simo Halisen pohjoiseen sijoittuva draama Kääntöpiste, Inari Niemen draamakomedia Joulumaa ja Iina Terhon burleskidokumentti Full of Love – pakomatka pakastimesta.

Ennakkoon suurta kiinnostusta on herättänyt myös lyhytelokuvanäytös, jossa esitetään Marja Helanderin Maan sisällä linnut, Mari Mantelan En Autobiografi, Teppo Airaksisen Katto, Jonna Kinan Arr. for SceneTeemu Niukkasen Saatanan kanit sekä Mikko Myllylahden Tiikeri.

Tapahtuman verkkosivut: http://toldimozi.hu/programok/8-finn-filmnapok