COVID-19 -pandemian aiheuttamat toimenpiteet Suomen elokuvasäätiössä

16.3.2020

Suomen elokuvasäätiö pyrkii jatkamaan toimintaansa mahdollisimman normaalisti COVID-19 viruksen aiheuttaman poikkeustilanteen keskellä. Tiettyihin varotoimenpiteisiin on kuitenkin ryhdytty:

Asiakaspalvelu

Vaikka elokuvasäätiön toimisto pysyy edelleen auki, hoidamme kaikki asiakastapaamiset puhelimitse tai verkon välityksellä ainakin 30. huhtikuuta asti, jolloin tilanne arvioidaan uudelleen. Säätiön henkilökunnan yhteystiedot löytyvät verkkosivuiltamme. Olemme siirtyneet uuteen puhelinjärjestelmään, jonka käyttöönotossa on valitettavasti vielä ongelmia. Jos et pääse puhelimitse läpi, ole hyvä ja laita kysymyksesi tai soittopyyntö sähköpostitse suoraan haluamallesi henkilölle tai säätiön keskuksen osoitteeseen ses@ses.fi.

Kino K-13 tilaisuudet

Kaikki säätiön omat tilaisuudet Kino K-13 elokuvateatterissa on siirretty syksylle. Uusia varauksia asiakastilaisuuksia varten otamme vastaan vain alle 10 hengen tilaisuuksiin huhtikuun loppuun asti.

Tukitoiminta

Elokuvasäätiön tukia saaneita asiakkaita pyydetään pitämään säätiö ajan tasalla pandemian aiheuttamista mahdollisista viivästyksistä ja/tai muutoksista tuen kohteena olevaan toimintaan. Säätiö pyrkii joustamaan tuen käytön ja raportoinnin aikatauluissa mahdollisuuksien mukaan kunhan muutoksista on informoitu säätiötä viipymättä.

Elokuvasäätiön kansainvälinen osasto ei suosittele tällä hetkellä matkustamista kansainvälisiin elokuvatapahtumiin. Tukiasiakkaita kehotetaan seuraamaan ulkoministeriön matkustusohjeita.

Elokuvasäätiön tukiin liittyvissä kysymyksissä voi olla yhteydessä tukien valmistelijoihin:

Tuotannon tuet: Matti Paunio, matti.paunio@ses.fi, p. (09) 6220 3038

Esityksen ja levityksen tuet: Ilmari Arnkil, ilmari.arnkil@ses.fi, p. (09) 6220 3035

Kulttuuriviennin tuet / pitkä elokuvat: Jenni Domingo, jenni.domingo@ses.fi, p. (09) 6220 3032

Kulttuuriviennin tuet / dokumenttielokuvat: Suvi Railo, suvi.railo@ses.fi, p. (09) 6220 3021

Kulttuuriviennin tuet / lyhytelokuvat: Otto Suuronen, otto.suuronen@ses.fi, p. (09) 6220 3019

Elokuvafestivaalien tuet: Lasse Saarinen, lasse.saarinen@ses.fi, p. (09) 6220 3023

Elokuvasäätiö käy myös aktiivista keskustelua opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa eri keinoista reagoida pandemiasta johtuvan poikkeustilanteen elokuva-alalle aiheuttamiin taloudellisiin menetyksiin.

Päivitetty 19.3. tieto Kino K-13:n vuokrausten maksimikoosta.