DocPoint IMPACT -hankehaku on auki

9.1.2020

Dokumenttielokuvan vaikuttavuustuottamisen tapahtumakokonaisuus DocPoint IMPACT järjestetään kolmatta kertaa keväällä 2020. Tapahtuman hankehaku on nyt auki elokuvantekijöille. Hae mukaan 9.2.2020 mennessä osoitteessa: docpointimpact.fi/dokumenttielokuvahaku

Mukaan valitut projektit osallistuvat kevään aikana kahteen koulutustyöpajaan, joista ensimmäinen järjestetään 23.-24.3.2020 ja toinen 11.-12.5.2020. Elokuvantekijät saavat monipuolisen perehdytyksen vaikuttavuustyöhön ja sen suunnitteluun sekä apua omien vaikuttavuustavoitteidensa määrittelyyn. Kansainvälisen tason koulutuksesta vastaavat alan vankat ammattilaiset,  Anna J. Ljungmark (Ruotsi) ja Ove Rishøj Jensen (Tanska). Koulutus on englanninkielinen. Hankkeet esitellään yleisölle avoimessa IMPACT-päivässä 13.5.2020, joka tarjoaa elokuvantekijöille eturivin tilaisuuden löytää uusia yhteistyökumppaneita.

Mikä on DocPoint IMPACT?

DocPoint IMPACT on tapahtumakokonaisuus, joka koostuu elokuvantekijöille suunnatuista vaikuttavuustuottamisen koulutuksista sekä kaikille avoimesta verkostoitumistilaisuudesta ja dokumenttielokuvahankkeiden esittelystä. DocPoint IMPACTin tarkoituksena on luoda verkosto, jossa dokumenttien tekijät ja yhteiskunnalliset toimijat työskentelevät yhdessä lisätäkseen yhteiskunnallista, sosiaalista ja ympäristön hyvinvointia. Elokuvantekijöiden lisäksi verkosto muodostuu yrityksistä, yhdistyksistä, säätiöistä,  tiedeyhteisöistä, tutkijoista, median edustajista, kansalaisjärjestöistä ja aktiivisista kansalaisista.

Vaikuttavuustyötukea DocPoint IMPACTin kautta

Suomen elokuvasäätiö, AVEK ja Kirkon mediasäätiö jakavat DocPoint IMPACTin yhteydessä dokumenttielokuvan vaikuttavuustyötukea. Rahoittajat tutustuvat valittuihin hankkeisiin IMPACT-päivänä toukokuussa ja tekevät päätökset tuensaajista.

Vuoden 2019 DocPoint IMPACTin vaikutus jatkuu

Huhtikuussa 2019 järjestetty IMPACT-päivä houkutteli keskustakirjasto Oodiin yli 140 osallistujaa. Mukana olleista hankkeista Miehiä ja poikia on nähty sekä teatterilevityksessä että televisiossa DocVentures-ohjelmapaikalla. Neiti Aika puolestaan avaa tämänvuotisen DocPoint-festivaalin. Festivaalin ohjelmistosta löytyvät myös Kelet ja Silmästä silmään (aikaisemmalta nimeltään REDI). Aiempien vuosien osallistujat ovat käynnistäneet ja toteuttaneet aktiivisesti omia vaikuttavuuskampanjoitaan.

Lisätietoa DocPoint IMPACTista:
https://docpointimpact.fi/