DocPoint IMPACTin hankehaku on auki

8.1.2019

Valitut hankkeet osallistuvat kevään aikana kahteen koulutustyöpajaan, joiden jälkeen ne esittäytyvät yleisölle avoimessa IMPACT-päivässä 17. huhtikuuta. Kansainvälisen tason koulutuksesta vastaavat yhteistyössä Nordisk Panorama ja DocPoint-elokuvatapahtumat.

Hankehaku päättyy 17. tammikuuta. Hakemukset täytetään verkossa osoitteessa docpointimpact.fi/dokumenttielokuvahaku.

Mikä DocPoint IMPACT?

DocPoint IMPACT pyrkii lisäämään yhteiskunnallista, sosiaalista ja ympäristön hyvinvointia kouluttamalla dokumenttielokuvantekijöitä vaikuttavuustuottamisessa. Samalla luodaan elävää verkostoa, joka yhdistää yhteiskunnalliset toimijat tuotannossa oleviin elokuvahankkeisiin. Yhteisen hyvän ketju etenee valmiiden elokuvien kautta yleisölle paitsi Suomessa, myös muualle maailmaan.

Tapahtumakokonaisuuden kohteena ovat kotimaisten dokumenttielokuvantekijöiden lisäksi yritykset, yhdistykset, säätiöt, tiedeyhteisöt, tutkijat, median edustajat, aktiiviset kansalaiset ja kansalaisjärjestöt. Tavoitteena on luoda yhteiset keskustelu- ja toimintamahdollisuudet niille, jotka haluavat työnsä avulla parantaa yhteistä hyvinvointia.            

Vuoden 2018 DocPoint IMPACTin vaikutus jatkuu

IMPACT-päivä veti tammikuussa 2018 Helsingin Tiedekulman täyteen kiinnostuneita yhteistyö-kumppaneita, alan ihmisiä ja muita uteliaita. DocPoint IMPACT 2017–18 -pilottikierroksen kuudesta koulutukseen osallistuneesta hankkeesta Wheels of Freedom ja Miehen malli saivat ensi-iltansa vuonna 2018. Luonnonlaki nähdään DocPoint-festivaalin kilpasarjassa tammikuun lopulla ja Matkalla outouden laaksossa saa ensiesityksensä helmikuussa. Useaa eri esitysalustaa hyödyntävä Vedenneito aloittaa teatterikierroksensa 7.4. Lasikatto on tuotannossa ja ensi-ilta on vuonna 2020.

Dokumenttielokuvan vaikuttavuustyötuki yhdistyy DocPoint Impactiin

Suomen elokuvasäätiön, AVEKin ja Kirkon mediasäätiön vuosina 2017 ja 2018 jakama dokumenttielokuvan vaikuttavuustyötuki yhdistyy tänä vuonna DocPoint IMPACTiin. Rahoittajat tutustuvat DocPoint IMPACTiin valittuihin hankkeisiin IMPACT-päivänä 17.4., ja tekevät päätökset tuensaajista pitchausten perusteella.

Lisätiedot:

Tapio Riihimäki, toiminnanjohtaja, tapio.riihimäki@docpoint.info
Anni Leppänen, projektikoordinaattori, impact@docpoint.info
Johanna Siik, tiedottaja, impactpress@docpoint.info, p. 0407204693

docpointimpact.fi