Dokumenttielokuvien vaikuttavuustyöntuen saajat on valittu

7.5.2019

Tukea sai kolme hanketta: John Websterin REDI (JW Documentaries), Joonas Berghällin Miehiä ja poikia (Oktober) sekä Elina Talvensaaren Neiti aika (Aamu). Yhteensä tukea myönnettiin 90 000 euroa.

Yhteistyöllä muutosvoimaa

Vaikuttavuustyön tavoitteena on yhteistyön kautta luoda vaikuttavuutta ja muutosta yhteiskunnallisten ja sosiaalisten asioiden kohentamiseksi. Dokumenttielokuvien vaikuttavuustyötä rahoittavat AVEK, Suomen elokuvasäätiö ja Kirkon mediasäätiö aloittivat tänä vuonna yhteistyön DocPoint IMPACTin kanssa: vaikuttavuustuen saajat valittiin IMPACT-koulutukseen valituista kuudesta tuotantohankkeesta. Kaikki tuotantohankkeet olivat aiemmin kevään aikana osallistuneet kahteen työpajaan, jossa tekijöitä koulutettiin vaikuttavuustuottamisen mahdollisuuksiin ja hankekohtaisiin yhteistyötahojen löytämiseen pitchauksen eli lyhyen esittelypuheen avulla.

Tukea saaneet hankkeet

Kuuden IMPACT-koulutuksen saaneen hankkeen joukosta tukea myönnettiin kolmen dokumenttielokuvan vaikuttavuustyön kampanjan kehittämiseen. Tuen saajat ovat:

REDI
ohjaaja ja tuottaja John Webster, JW Documetaries Oy
tuki 35 000 euroa
Sureminen on olennainen osa läheisen menetyksestä toipumista. Elokuvan pääteemoja ovat rakkaus, menetys, suremisen tärkeys ja anteeksipyytämisen merkitys. Kampanjalla luodaan toimenpiteitä surun käsittelyyn.

MIEHIÄ JA POIKIA
ohjaaja Joonas Berghäll, tuottajat Satu Majava ja Joonas Berghäll, Oktober Oy
35 000 euroa
Elokuva kertoo suomalaisista isistä, miehistä ja pojista sekä heidän rakkaudestaan, toiveista ja elämänmenostaan. Elokuvan kampanjassa halutaan rikkoa ja avartaa miehisyyden normeja.

NEITI AIKA
ohjaaja Elina Talvensaari, tuottaja Emilia Haukka, Elokuvayhtiö Aamu Oy
20 000 euroa
Jokaisen suljetun oven takana on kokonainen elämä. Jokaisen ihmisen elämä on arvokas, ja meillä kaikilla on yhteinen inhimillinen vastuu muistaa tämä. Kampanjan kohderyhmänä on ikääntyneet, heidän parissaan työskentelevät ja vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet.