Edinburghin festivaalilla Aurora, Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja sekä Body All Eyes

29.5.2019

Edinburghin kansainvälisillä elokuvajuhlilla esitetään kesäkuussa kolme suomalaiselokuvaa. Miia Tervon esikoispitkä Aurora kilpailee festivaalilla kansainvälisen elokuvan palkinnosta. Kilpailussa on mukana 10 elokuvaa. Auroraa on esitetty alkuvuodesta mm. SXSW-festivaalilla Yhdysvalloissa ja Göteborgin elokuvajuhlilla. Suomessa se sai ensi-iltansa 25.1. ja on tähän mennessä kerännyt yli 57 000 katsojaa.

Viime vuoden katsotuin kotimainen elokuva, Tiina Lymin ohjaus Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja esitetään Edinburghin festivaalin European Perspectives -sarjassa. Elokuva oli niin ikään Göteborgin festivaalin ohjelmistossa ja huhtikuussa se esitettiin Pekingin elokuvafestivaalilla Kiinassa.

Viime vuonna AVEK-palkinnon voittaneen Saara Ekströmin lyhytelokuva Body All Eyes on mukana kokeelliseen elokuvaan keskittyvässä Black Box -sarjassa. Elokuva esitetään Entangled Experience -nimisessä näytöskokonaisuudessa. Body All Eyes nähdään Iso-Britanniassa jo kesäkuun alkupuolella Sheffield Doc/Festissä.

Lisätietoa: https://www.edfilmfest.org.uk/