Elävän kuvan keskus ELKE ry:n käsikirjoituskilpailussa kysytään, mikä ketuttaa

25.9.2019

Elävän kuvan keskus ELKE ry:n tiedote

MIKÄ KETUTTAA?

Pitäisikö asiasta tehdä elokuva? Pistä ketutus paperille ja osallistu kilpailuun!

Elävän kuvan keskus ELKE ry järjestää syksyllä 2019 ideakilpailun osana marraskuussa pidettäviä Kettupäiviä. Etsimme raikkaita ideoita ja aiheita, jotka kertovat tästä maailmasta, pureutuvat ongelmiin, löytävät uusia näkökulmia, ovat yleisiä tai omakohtaisia, omaperäisiä, poliittisia, yhteiskunnallisia, hyviä, kummallisia tai muuten vaan merkittäviä. Ketutuksen kenttä ja sfääri ovat vapaita, samoin kuin tyylien ja lajien kirjo.

Kirjoita aiheesta korkeintaan kahden liuskan mittainen synopsis (=lyhyt sisältöselvitys, luonnos ideasta ja siitä minkälaisen elokuvan haluaisit tehdä). Liitä mukaan yhteystietosi (sähköpostiosoite ja puhelinnumero) ja lähetä se 27.10. klo 23.45 mennessä osoitteeseen ketutus@cinemaorion.fi.

Kolmihenkinen raati, johon kuuluu kaksi edustajaa ELKE ry:stä ja edustaja Suomen elokuvasäätiöstä, valitsee voittajan. Suomen elokuvasäätiö myöntää voittajalle 1700 € verovapaan apurahan käsikirjoituksen kirjoittamista ja ammattimaista kehittelyä varten. Järjestäjät tarjoavat tarvittaessa apua hankkeen eteenpäin viemisessä. Voittaja julistetaan Kettupäivien yhteydessä 8.-10.11.2019 elokuvateatteri Orionissa.

Kettupäivät palaa eläinradan festivaalikartalle turkkinsa puhdistaneena. Se on nyt poliittisen ja yhteiskunnallisen elokuvan tapahtuma. Poliittisuus ymmärretään tässä yhteydessä laajasti, haastavasti ja jopa hauskasti.

Kolmipäiväisen tapahtuman ohjelmisto on monipuolinen. Luvassa on paitsi kotimaisia yhteiskunnallisia elokuvia tekijävieraineen, myös kansainvälisiä maailmalla keskustelua herättäneitä elokuvia. Yhdessä Risto Jarva -seuran kanssa järjestetään lauantaiaamuna kansalaistottelemattomuutta ja Koijärven 40 vuoden takaisia tapahtumia käsittelevä seminaari elokuvaesityksineen. Illalla on Kettubileet.

Lisätietoja kilpailusta: ketutus@cinemaorion.fi