Elisa Viihteen alkuperäissarja Kaikki synnit voitti parhaan käsikirjoituksen palkinnon Pohjoismaiden tärkeimmillä elokuvajuhlilla

31.1.2019

Rikosdraaman käsikirjoittajat Merja Aakko ja Mika Ronkainen keskiviikkona 30.1. palkittiin Göteborgissa.

Matila Röhr Productionsin Ilkka Matilan tuottama, Elisa Viihteessä huhtikuussa 2019 ensi-iltansa saava Kaikki synnit -rikosdraama on palkittu tänään Göteborgin elokuvajuhlien tv-draamakilpailussa parhaasta käsikirjoituksesta. Kahdenkymmenen tuhannen euron Nordisk Film & TV Fond -palkinnosta kilpaili yhteensä kuusi draamasarjaa Suomesta, Tanskasta, Islannista, Norjasta ja Ruotsista. Voittajan valitsi ammattilaisraati. Göteborgin elokuvajuhlat on Pohjoismaiden tärkein elokuvafestivaali, joka järjestetään 25.1.–4.2.2019 jo 42. kerran.

Pohjois-Suomeen sijoittuva Kaikki synnit on psykologisesti kiinnostava rikosdraama. Sen on luonut ja käsikirjoittanut pitkään journalistina toiminut Merja Aakko yhdessä palkituista dokumenteistaan tunnetun Mika Ronkaisen kanssa. Ronkainen on myös ohjannut kuusiosaisen sarjan. Ihmissuhteita sekä yhteisön ja yksilön suhdetta menneisyyteen ja erilaisuuteen pohtivan sarjan pääosissa nähdään Maria Sid ja Johannes Holopainen. Katso palkitun draamasarjan traileri täältä.


MIKA RONKAINEN
 on Jussi-­palkittu elokuva-­ ja teatteriohjaaja. Amerikkalainen elokuva­-alan lehti Variety valitsi hänet yhdeksi kymmenestä kiinnostavimmasta uudesta eurooppalaisesta elokuvaohjaajasta vuonna 2013. 

MERJA AAKKO on pitkään journalistina toiminut käsikirjoittaja, jonka ensimmäinen elokuvakäsikirjoitus Armo syntyi yhteistyössä ohjaaja Mika Ronkaisen kanssa vuonna 2015.

Kaikki synnit -sarjan synopsis 

Helsinkiläinen rikostutkija Lauri Räihä (34) saa komennuksen lähteä selvittämään murhien sarjaa, joka on tapahtunut hänen kotiseudullaan. Tehtävä antaa Laurille mahdollisuuden paeta pariterapiaa, jossa hän käy miehensä kanssa. Kotikylässään Lauri joutuu kuitenkin vastakkain vielä vaikeampien asioiden kanssa. Lauri on jättänyt konservatiivisen kotiseutunsa seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi eikä ole tavannut vanhempiaan 12 vuoteen. Varjakassa törmäys menneeseen on väistämätöntä. Lauri tutkii murhia etsivä Sanna Tervon (44) kanssa, jota riivaa vaikea suhde omaan tyttäreensä. Lauri ja Sanna etsivät totuutta murhista, itsestään sekä siitä, voiko kaikkia syntejä antaa anteeksi.

Kaikki synnit -sarjan kansainvälisen levityksen hoitaa Sky Vision. Sarja on toteutettu yhteistyössä Business Finlandin, Oulun kaupungin, Film Estonian ja Suomen Elokuvasäätiön kanssa.

Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen 13 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa Ivalo, Bullets, Sipoon herttua, Jättekiva, Kolmistaan, Downshiftaajat ja Konttori. Vuoden 2019 uusista alkuperäissarjoista on julkistettu rikosdraama Kaikki synnit ja vakoojatrilleri Nyrkki.