Elokuvasäätiö jakoi yli 220 000 euroa käsikirjoitusapurahoja, kulttuuriviennin tukia ja digitointitukea

4.4.2019

Yhteensä maaliskuun viimeisen viikon tukipäätöskokouksessa elokuvasäätiön hallitus käsitteli 126 hakemusta, joista reilu 45 prosenttia eli 57 hakemusta sai myönteisen päätöksen.

Tällä hakukierroksella oli mahdollista hakea apurahaa lyhyille ja pitkille fiktioelokuvien käsikirjoituksille. Apurahoja haettiin 95 hakemuksella yhteensä yli 715 000 euron arvosta. 31 prosenttia hakemuksista menestyi: käsikirjoitusapurahoja myönnettiin 29 hakemukselle yhteensä 161 500 euroa.

Apurahaa saaneista hankkeista viisi on lyhytelokuvia ja kaksi lyhyitä animaatioelokuvia. Apurahaa myönnettiin myös 21 pitkän fiktioelokuvan ja yhden pitkän lasten ja nuorten animaatioelokuvan käsikirjoittamiseen. Käsikirjoitusapurahojen saajissa oli 14 mieskäsikirjoittajien hanketta, 12 naiskäsikirjoittajien hanketta sekä kolme sellaista hanketta, joiden työryhmissä on sekä miehiä että naisia. Hankkeitaan käsikirjoitusapurahan turvin pääsevät edistämään mm. Anna Eriksson, Simo Halinen, PV Lehtinen, Pirjo Honkasalo ja Pirkko Saisio, Matti Ijäs sekä Anna Heinämaa.

Kulttuuriviennin puolella myönnettiin 16 matkatukea, yhdeksän materiaalitukea ja kaksi hanketukea. Esityksen ja levityksen puolella Film de Ville Oy sai tukea Poika ja ilves -elokuvan digitointiin. Raimo O. Niemen ohjaama lastenelokuva sai ensi-iltansa vuonna 1998.

Katso kaikki elokuvasäätiön tukipäätökset