Elokuvasäätiö järjestää hanketukihaun kansainvälisen digitaalisen markkinoinnin ja verkkofestivaalilevityksen tueksi

12.10.2020

Poikkeustilanteesta johtuen kansainväliset elokuvafestivaalit ja elokuvien levitys on tapahtunut vuonna 2020 paljolti verkossa. Yleisön, kansainvälisen elokuva- alan ja median huomion kiinnittäminen verkkomaailmassa voi vaatia erityisponnisteluita. Etsimme hankkeita, jotka uudella tavalla hyödyntävät digitaalista markkinointia ja sosiaalista mediaa ensi-iltalanseerauksiin verkkovetoisina toteuttavilla elokuvafestivaaleilla.

Mitä haemme?

Kohdennettua hanketukea voi hakea joko yhden tai useamman elokuvan kansainvälisen markkinoinnin suunnitteluun ja toteuttamiseen. Markkinointi tulee toteuttaa digitaalisessa ja sosiaalisessa mediassa tai verkkolevitysmuotoja hyödyntäen. Hanke voi sisältää esimerkiksi digitaalisten markkinointi- ja myyntimateriaalien tuotantoa ja suunnittelua, digitaalisen lanseerauskampanjan suunnittelu- ja toteutuskuluja sekä konsultin tai PR-agentin palkkioita. Hanke voi olla myös elokuvan yksittäisen festivaalin tai verkkolevityksen näkyvyyden edistäminen.

Kohdennettua hanketukea voidaan myöntää pitkille, lyhyille tai sarjamuotoisille näytelmä-, dokumentti-, animaatio- tai lastenelokuville tai näiden yhdistelmille, jotka ovat saaneet elokuvasäätiön tuotantotukea, Letter of Commitment -tuotantotukisitoumuksen tai poikkeustapauksissa kehittämistukea. Tukea voi hakea elokuvan tuotantoyhtiö.

Keskeisinä valintakriteereinä ovat hankkeen realistinen ja innovatiivinen toteuttamissuunnitelma, selkeästi mietitty käyttötarkoitus ja ammattimaiset yhteistyökumppanit. Hakemukselle on eduksi, että materiaaleja tai kampanjaa suunnitellaan yhteistyössä myyntiyhtiön tai muun kansainvälisen yhteistyökumppanin kanssa.

Valinnat

Haemme laajuudeltaan ja hakusummaltaan eri kokoisia hankkeita. Käytettävissä on enintään 100 000 €. Elokuvasäätiön kansainvälinen osasto valitsee tuettavat hankkeet, joiden kesken summa jaetaan.

Kohdennetun hanketukihaun aikataulusta ja hakemuksen vaatimuksista

Hakuun osallistutaan hankesuunnitelmalla (doc), joka ladataan Suomen elokuvasäätiön sähköiseen hakujärjestelmään (https://hakemus.ses.fi). Hankesuunnitelman pohja on ladattavissa täältä: ses.fi/tukitoiminta/ohjeet-ja-lomakkeet

Hakemuksen jättää elokuvan/elokuvien tuotantoyhtiö.

Hakemuksen pakollisia liitteitä ovat:

Hakemus tulee jättää 5.11.2020 mennessä. Hakemusten käsittelyaika on noin 4 viikkoa.

Kohdennettu hanketuki noudattaa kulttuuriviennin hanketuen ehtoja ja periaatteita.

Lisätietoja löytyy hanketuen tukioppaasta.

Lisätietoja:

Jaana Puskala
Kansainvälisen osaston päällikkö
jaana.puskala@ses.fi
puh. +358 9 6220 3026