Elokuvasäätiöltä juhannuksen alla tukea käsikirjoittamiseen, digitaaliseen monikanavajakeluun ja kulttuurivientiin

24.6.2019

Fiktiivisten elokuvien käsikirjoitusapurahoja haettiin 91 hakemuksella yhteensä lähes 500 000 euron arvosta. Tukea myönnettiin yhteensä 125 800 euroa 31 hakemukselle, joista 22 oli pitkien fiktioelokuvien ja yhdeksän lyhytelokuvien käsikirjoittamiseen. Hankkeista kolme on animaatioelokuvia (kaksi lyhyttä ja yksi pitkä).

Käsikirjoitusten aiheet olivat jälleen kerran moninaiset, mm. ilmastonmuutos, pikkukaupungin Lucia-kilpailu, poropojan teini-ikä ja Lontoon chemsex-maailma. Elämäkertaelokuvia kirjoitetaan elokuvasäätiön tuella Kikasta ja Saima Harmajasta, ja kirjafilmatisointeja käsikirjoitetaan mm. Ossi Nymanin romaanista Röyhkeys sekä Kalle Veirron suosittuun kirjasarjaan Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka perustuen.

Digitaalisen monikanavajakelun markkinointi- ja levitystukea myönettiin 71 kappaletta neljälle hakijalle. Tukea jaettiin yhteensä 149 400 euroa.

Kulttuuriviennin tukia myönnettiin 31 784 euroa 29 hakemukselle. Kulttuuriviennin matkatukea myönnettiin 21 hakemukselle ja materiaalitukea kahdeksalle hakemukselle.

Katso kaikki tukipäätökset