Elokuvasäätiön uudeksi tuotantojohtajaksi on valittu Matti Paunio

5.7.2019

Paunio aloittaa tehtävässä syyskuussa.

Suomen elokuvasäätiön tuotanto-osastoa johtaa ensi syksystä alkaen Matti Paunio. Paunio siirtyy tehtävään tuotantoyhtiö Fisher Kingin toimitusjohtajan paikalta. Hän on koulutukseltaan valtiotieteen maisteri ja hän on työskennellyt aiemmin mm. ohjelmahankkijana Ylellä sekä ohjelmapäällikkönä MTV:lla. Paunio on ollut perustamassa Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalia sekä Cinema Mondo -levitysyhtiötä. Hän toimi elokuvasäätiön hallituksen jäsenenä vuosina 2013–2015.

”Olen erittäin tyytyväinen siitä, että saamme joukkoomme henkilön, jolla on näin pitkäaikainen ja monipuolinen kokemus elokuva- ja av-alasta sekä elokuvakulttuurista,” toteaa elokuvasäätiön johtaja Lasse Saarinen. ”Paunion laaja työkokemus av-alan eri osa-alueilta tukee ja vahvistaa uuden elokuvalain mukaista elokuvasäätiön toimintaa.”

Matti Paunio odottaa kiinnostuksella uutta tehtäväänsä: ”Elokuva- ja av-ala elää jatkuvan muutoksen maailmassa. Uskon, että laaja kokemukseni luo hyvän pohjan työlleni Suomen elokuvasäätiössä. Olen iloinen, että elokuvasäätiön kokeneiden ammattilaisten kanssa voin olla mukana edistämässä suomalaista elokuva-alaa ja -kulttuuria. ”

Tuotantojohtaja toimii tuotannon tukiesittelijöiden ja levitysosaston valmistelijan esihenkilönä sekä vastaa tuotanto-osaston toiminnan suunnittelusta ja budjetista. Hän toimii myös Suomen edustajana Eurimages-rahastossa ja koordinoi osaltaan säätiön kansainvälisiä koulutus- ja tuotantorahoitushankkeita.