Elokuvateatteri Kino K-13:een uusi korkeatasoinen projektori

24.10.2019

Suomen elokuvasäätiön elokuvateatteri Kino K-13 on hankkinut toimintaansa uuden projektorin. Kyseessä on Suomen ensimmäinen elokuvateatterissa toimiva Barcon RGB-laserprojektori. Laserkäyttöinen projektori on ekologisempi, energiatehokkaampi ja kuvanlaadullisesti parempi kuin perinteinen xenon-lampullinen projektori. Kino K-13:n projektori on mallia Barco SP4K-15.

SP4K-15 käyttää punaista, vihreää ja sinistä laseria kuvan projisointiin valkokankaalle. Projektori ei siis vaadi erillistä lamppua toimiakseen, mikä luonnollisesti pidentää sen käyttöikää. Valonlähdettä ei tarvitse vaihtaa, ja valmistaja lupaa 40 000 tuntia toimivuutta – esimerkiksi yhtäjaksoista käyttöä yli 4 vuotta.

Projektori käyttää myös jopa puolet vähemmän energiaa kuin xenon-projektori. Xenon-projektorissa suuri osa lampun käyttämästä energiasta menee hukkaan, ja sen sivutuotteena syntyy tarpeetonta lämpöä. Lämpöä taas jäähdytetään energiaa syövillä tuulettimilla. Laserprojektorissa ei tätä ongelmaa ole, vaan se hyödyntää käyttämäänsä energiaa suoremmin, eikä myöskään vaadi tehokasta jäähdytysjärjestelmää.

Energiatehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden lisäksi SP4K-15 takaa todella terävän kuvan ja syvän väriavaruuden. Laserprojektorin kuva on erityisen kirkas ja käytön myötä aiheutuva himmentyminen on minimoitu. Laserilla pystyy tuottamaan lähes jokaisen näkyvän valon aallonpituuden, joten kaikki värit ovat rikkaita ja eläviä.

Projektorin projisoimaa kuvaa pääsee katsomaan esimerkiksi tänä viikonloppuna Serbian elokuvapäivillä 25.-27.10. Kino K-13:n ohjelmistoon voi tutustua osoitteessa www.facebook.com/kinoK13/.

Lisätietoja:

Kino K-13
(09) 6220 3027
kinok13@ses.fi