Finnish Film Affairin hankepalkinto Aamun The Oasis of Now’lle

20.9.2019

Ammattilaistapahtuma Finnish Film Affairissa pitchattiin keskiviikkona tulevia kotimaisia elokuvia kansainvälisille myyntiyhtiöille, levittäjille ja festivaaleille. Suomen elokuvasäätiö sponsoroi tapahtuman iltatilaisuudessa jaettua 3000 euron arvoista palkintoa parhaalle hankkeelle.

Palkinnon sai tuotantoyhtiö Aamun elokuva The Oasis of Now, joka on Hamy Ramezanin esikoisohjaus. Ramezan on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Antti Rautavan kanssa. Draamaelokuvassa seurataan Suomeen Iranista tulleen perheen elämää kesällä, kun he odottavat oleskelulupapäätöstä.

Tapahtumassa elokuvaa pitchasivat tuottajat Jussi Rantamäki ja Emilia Haukka. Elokuvaa kuvataan parhaillaan ja sen ensi-ilta on suunniteltu vuodelle 2020.

Palkinnon tuomaristossa olivat Haugesundin New Nordic Films -marketin johtaja Gyda Velvin Myklebust, LevelK-myyntiyhtiön Stine Bomholt-Hansen sekä Peccadillo Picturesin Tom Abell. Valinta oli yksimielinen, ja perusteluissaan tuomaristo kertoi liikuttuneensa hankkeesta. Tuomaristo kehui myös pitchauksesta välittynyttä vaikuttavaa visuaalista tyyliä.

Finnish Film Affair on Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin ammattilaistapahtuma, jota on järjestetty vuodesta 2012.

Lisätietoa: http://www.finnishfilmaffair.fi/ffa/