Harri Ahokkaalle myönnetty Saavutettavuusteko-tunnustus

20.5.2020

Näkövammaisten liitto on myöntänyt elokuvasäätiön entiselle esitys- ja levitystoiminnan päällikölle Harri Ahokkaalle Saavutettavuusteko-palkinnon. Palkinto myönnettiin 21. toukokuuta vietettävän Kansainvälisen saavutettavuuspäivän aattona.

Tunnustuksen perusteluissa todetaan:

”Työuransa aikana Harri Ahokas edisti elokuvan saavutettavuutta korvaamattomalla tavalla. Ahokkaan työn tuloksena on vuodesta 2019 ollut voimassa järjestelmä, jossa elokuvasäätiöltä markkinointitukea saaviin kotimaisiin elokuviin on tuotettava kuvailutulkkaus näkövammaisille ja tekstitys heikkokuuloisille.

Harri Ahokas vaikutti ratkaisevasti elokuva-alan toimijoiden ja vammaisjärjestöjen yhteistyöelimen, Elokuvan saavutettavuusfoorumin, syntymiseen vuonna 2016. Ahokkaan ansioksi voidaan lukea myös näkövammaisten kuvailutulkkaukseen kehitetyn MovieReading-sovelluksen tunnetuksi tekeminen tuottajille ja muille elokuva-alan toimijoille.”

Elokuvasäätiön tuilla edistetään myös elokuvateattereiden remontoimista esteettömiksi. Ahokkaan aikana elokuvateatterit digitalisoitiin elokuvasäätiön tuella, mikä varmisti koko Suomen kattavan elokuvateatteriverkoston säilymisen.

Ahokas jäi toimestaan eläkkeelle tammikuussa 2020.

Lue Näkövammaisten liiton tiedote