Humanismin käsi 2018 AJ Annilalle

9.4.2018

Viitasaaren kaupungin perustama elokuvapalkinto Humanismin käsi, on päätetty tänä vuonna myöntää AJ Annilalle ohjauksesta elokuvassa Ikitie.

Raati päätti myöntää Humanismin käden elokuvalle, joka kunnioittaa tavallisen naisen ja miehen elämää ja arkea kaikkia elämän perusarvoja koettelevan myllerryksen keskellä. Yksilön mahdollisuudet ja kansalliset rajat ylittävä tarina selviytymisestä ja tuhoutumisesta vetoaa humaanisuudellaan, eikä sen toteutuksesta puutu taiteellista visiota. Elokuvan eri elementit tarinasta toteutukseen ovat kauttaaltaan korkealla tasolla.

Lisäksi kunniapalkintotoimikunta päätti myöntää kunniamaininnan ohjaaja Inari Niemelle elokuvasta Joulumaa, joka tarkastelee elämässään paikkaansa etsiviä ihmisiä realistisesti ja empaattisesti. Erinomaisen ensemblensa avulla ohjaaja onnistuu piirtämään jokaisesta hahmosta kokonaisen, tunnistettavan henkilön. Kiitoksen ansaitsee myös suomalaisessa elokuvassa kaivattu naisten kokemusten nostaminen keskiöön.

Viitasaaren Elokuvaviikon kunniapalkinto ”Humanismin käsi” myönnetään vuosittain henkilölle, joka kotimaisen kokoillan näytelmäelokuvan välityksellä on edistänyt humanistisia ja ihmisläheisiä arvoja taiteellisesti laadukkaalla työllään.

Viitasaaren Elokuvaviikon kunniapalkintotoimikunnassa ovat edustettuina keskeisimmät elokuva-alan yhteisöt eli Valtion audiovisuaalisten taiteiden toimikunta, Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, Suomen elokuvasäätiö, Suomen Filmikamari, Suomen Elokuvatoimistojen Liitto, Suomen Arvostelijain Liitto, Suomen Elokuva- ja Mediatyöntekijät sekä Viitasaaren Elokuvaviikko.

Lisätietoja:
Viitasaaren kaupunki
Vapaa-aikatoimenjohtaja Jorma Rihto
Puh. 044 4597 570