Ilja Rautsin palkittu kauhukomedia HELSINKI MANSPLAINING MASSACRE valittu merkittävien yhdysvaltalaisfestivaalien ohjelmistoon

7.9.2018

Ilja Rautsin ohjaama ja muun muassa Anna Paavilaisen ja Vesa-Matti Loirin tähdittämä lyhyt kauhukomedia Helsinki Mansplaining Massacre on saamassa merkittävän festivaalilevityksen Yhdysvalloissa. Elokuva tullaan näkemään syyskuun lopulla sekä New York Film Festivalin että Austinissa järjestettävän Fantastic Festin ohjelmistossa.

Nyt jo 56. kertaa järjestettävät New Yorkin elokuvajuhlat on yksi Yhdysvaltojen merkittävimmistä ja pisimpään järjestetyistä elokuvatapahtumista, Fantastic Fest puolestaan Yhdysvaltojen suurin genre-elokuvaan erikoistunut festivaali.

Elokuva on ehtinyt kerätä tunnustusta myös Aasiassa, missä se palkittiin alueen suurimman genre-elokuvafestivaalin, Bucheon International Fantastic Film Festivalin lyhytelokuvien kilpasarjan pääpalkinnolla. Elokuvan festivaalikiertue on tämän jälkeen lähtenyt käyntiin vilkkaana – New Yorkin, Austinin ja Bucheonin festivaalien lisäksi elokuva tullaan näkemään tämän syksyn aikana lähes 30 kansainvälisellä elokuvafestivaalilla.

Myös kotimaassa elokuva on noteerattu hyvin: elokuva kisaa syyskuun lopulla Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalin Cut to the Chase – R&A Shorts -lyhytelokuvasarjan pääpalkinnoista, ja syksyn aikana se on mahdollista nähdä myös lukuisten muiden kotimaisten festivaalien ohjelmistossa.

Helsinki Mansplaining Massacre on intensiivinen kauhukomedia yhden naisen selviytymistaistelusta piinaavassa miesjoukossa, joka haluaa selittää hänelle kaiken. Päärooleissa nähtävien Anna Paavilaisen ja Leo Honkosen lisäksi elokuvassa näyttelevät rasittavina miesselittäjinä muun muassa Vesa-Matti Loiri, Kari Hietalahti ja Pekka Strang. Kauhua, huumoria ja yhteiskunnallista kannanottoa yhdistävän elokuvan ovat tuottaneet Mark Lwoff ja Misha Jaari tuotantoyhtiö Bufosta yhteistyössä Aalto yliopiston Elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksen kanssa.

Elokuvan traileri on nähtävissä täällä: https://youtu.be/uO8poh0rH0c

Helsinki Mansplaining Massacre on käsikirjoittaja-ohjaaja Rautsin (s. 1979) esikoisohjaus. Rautsi on toiminut dramaturgina muun muassa Hannaleena Haurun elokuvassa Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset (2017) sekä Aleksi Salmenperän elokuvassa Jättiläinen (2016). Parhaillaan Rautsi käsikirjoittaa muun muassa Emmi Itärannan palkittuun Teemestarin kirjaan (2012, Teos) perustuvaa elokuvaa, sekä vampyyrin keski-iän kriisistä kertovaa, jouluaiheista kauhukomediaa Punaista lunta.

Lisätietoa elokuvasta sekä painokelpoiset still-kuvat ja juliste:

Helena Mielonen, Tuotantoyhtiö Bufo
041 532 3394, helena@bufo.fi