Jarno Lindemarkin lyhytelokuvalle Rakkaudella, Matti pääpalkinto Berliinin Interfilm-festivaaleilla

11.11.2019

Jarno Lindemarkin ohjaama ja käsikirjoittama lyhytelokuva Rakkaudella, Matti on palkittu parhaana fiktioelokuvana Saksassa Berliinin Interfilm-festivaaleilla. Maineikkaaseen lyhytelokuvatapahtumaan ilmoitettiin kaikkiaan yli 6000 elokuvaa. 3000 euron arvoinen pääpalkinto fiktioelokuvan sarjassa tekee voittajasta myös kelpoisen ilmoittautumaan Oscar-kilpailuun.

Rakkaudella, Matti
on Suomen itärajalle sijoittuva tragikoominen, 18-minuuttinen road movie peräkammarinpoika Matin (Petteri Pennilä) ja venäläisen trans-naisen Mashan (Rain Tolk) kohtaamisesta.

Suomessa elokuva on esitetty Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla, Sodankylän elokuvajuhlilla sekä Arktisen upeeta -festivaalilla. Se tullaan näkemään myös Ylen ohjelmistossa. Kansainvälisesti Rakkaudella, Matti kilpailee seuraavaksi Tallinnan PÖFF-elokuvafestivaaleilla ja tammikuussa se kiertää Saksan elokuvateattereita osana Shorts Attackin näytöskokonaisuutta Powerfrauen.

Elokuvan ovat tuottaneet Patrik Sigmundt (Kaiho Republic) ja Eero Tammi (Ragdoll Film Productions). Tuotantoa ovat tukeneet Suomen elokuvasäätiö, AVEK, YLE ja ELO Film School Finland.

Linkki Berliinin Interilm-tapahtuman verkkosivuille: https://www.interfilm.de/en/

Kuva: Rain Tolk ja Petteri Pennilä elokuvassa Rakkaudella Matti. Kuvaaja: Jaani Kivinen (Kaiho Republic)