Juha Lehtolan ohjaama Ihmisen osa -elokuva valittu Tallinnan Pimeiden öiden elokuvafestivaalin pääkilpasarjaan

8.10.2018

Hannu-Pekka Björkmanin tähdittämä Ihmisen osa on syntynyt Kari Hotakaisen samannimisen menestysromaanin innoittamana. Kansainvälisesti tunnustettu Pimeiden öiden elokuvafestivaali PÖFF järjestetään Tallinnassa 16.11.–2.12.2018.

Juha Lehtolan ohjaama ja tuotantoyhtiö Bufon Mark Lwoffin ja Misha Jaarin tuottama veijarimainen draamakomedia saa kansainvälisen ensi-iltansa PÖFFin arvostetussa pääkilpasarjassa (Official Selection Competition). Konkurssin kokeneesta pennittömästä miehestä ja hänen perheestään kertova Ihmisen osa on ainoa suomalaiselokuva 20 elokuvan sarjassa, jonka tuomaristo julkistetaan lokakuun lopussa. Elokuva saa Suomessa valtakunnallisen teatteriensi-iltansa 21.12.2018 levitysyhtiö B-Plan Distributionin toimesta.

Pääkilpasarjan elokuvista osa julkistettiin tänään ja loput julkistetaan 18.10. Tietoa festivaalista ja kilpasarjan elokuvista lehdistölle: 2018.poff.ee/press

PÖFF on ainoa A-kategorian elokuvafestivaali koko Pohjois-Euroopassa. Samaan elokuvafestivaalien A-kategoriaan kuuluvat muun muassa Berliinin, Cannesin ja Venetsian elokuvajuhlat. PÖFFin pääkilpasarjassa jaetaan parhaan elokuvan, ohjaajan, nais- ja miesnäyttelijän, kuvaajan, käsikirjoituksen sekä musiikin palkinnot. Lisäksi festivaalin yhteydessä jaetaan kansainvälisten elokuvakriitikoiden yhdistyksen FIPRESCI-palkinto.

”Mahtavaa, että Ihmisen osa saa näin arvokkaan ja näyttävän avauksen. On ollut hienoa seurata PÖFFin kasvua intiimistä festivaalista merkittäväksi kansainväliseksi elokuva-alan tapahtumaksi. Kun festivaali on kaiken lisäksi lähellä, suuri osa elokuvan ansioituneista tekijöistä pääsee paikan päälle juhlistamaan tätä saavutusta. Pääkilpasarjaan pääseminen on valtava kunnia koko työryhmälle”, iloitsee elokuvan toinen tuottaja Misha Jaari.

Ihmisen osa esitetään PÖFFissä sunnuntaina 25.11., jolloin paikalla on joukko elokuvan tekijöitä. Varaa haastatteluaikasi tiedottajalta: henna@kitka.fi.

Elokuvan ensimmäinen lehdistönäytös järjestetään Helsingissä 7.11. klo 14. Lisätietoa sekä kutsut lehdistönäytöksiin ja -tilaisuuksiin tulossa myöhemmin.

Huipputekijöiden yhteistyö
Ihmisen osa on palkitun Juha Lehtolan toinen pitkän elokuvan ohjaustyö, ja Lehtola on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Kari Hotakaisen kanssa. Lehtola on hiljattain toiminut käsikirjoittajana myös suositussa Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -elokuvassa (2018) yhdessä Tuomas Kyrön ja Tiina Lymin kanssa.

Hannu-Pekka Björkman tekee Ihmisen osassa vaikuttavan pääroolin entisenä toimitusjohtajana Pekka Malmikunnaksena, joka vakuuttaa kaikille viettävänsä yhä kiireisen menestyjän elämää. Elokuvan muissa rooleissa nähdään Leena Uotila, Asko Sarkola, Armi Toivanen, Ria Kataja, Kari Hietalahti sekä Nicole Stiles ja Della McLoud.

Elokuvan taiteelliseen työryhmään kuuluvat muun muassa kuvaaja J-P Passi (mm. Hymyilevä mies, 2016) ja tanskalainen elokuvasäveltäjä Halfdan E (mm. Vallan linnake -sarja).

Elokuvan synopsis
Ihmisen osa on lämminhenkinen draamakomedia etääntyneen perheen yllättävästä lähentymisestä. Elokuvan veijarimainen päähenkilö on konkurssin kokenut pennitön Pekka Malmikunnas (Hannu-Pekka Björkman), joka uskottelee – omasta mielestään taitavasti – vanhemmilleen (Leena Uotila, Asko Sarkola) ja aikuisille siskoilleen (Ria Kataja, Armi Toivanen) toimivansa yhä menestyksekkäänä toimitusjohtajana. Kuvioihin astuu kuitenkin liukaskielinen Kimmo Hienlahti (Kari Hietalahti), Pekkaakin pahempi harhauttelija, jonka johdosta Pekka havahtuu oman tilanteensa mahdottomuuteen. Mutta mikä ratkaisuksi, kun totuuden kertominen läheisille tuntuu entistäkin vaikeammalta? 

Juha Lehtolan ohjaama ja Kari Hotakaisen samannimisen menestysromaanin innoittama Ihmisen osa on elokuva perheestä, joka unohti olevansa perhe ja Pekasta, joka unohti olevansa vain ihminen.

Elokuvan traileri: youtu.be/v0aOxSrOmGs

Tietoa PÖFFistä: 2018.poff.ee

Festivaalin akkreditoituminen toimittajille on auki osoitteessa 2018.poff.ee/press

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Henna Raatikainen
Viestintätoimisto Kitka 
044 268 7564 henna@kitka.fi