Klaus Härön Tuntematon mestari Toronton elokuvafestivaalille

15.8.2018

Klaus Härön ohjaama ja helsinkiläisen Making Movies Oy:n tuottama elokuva Tuntematon mestari on valittu Toronton elokuvafestivaalille syyskuussa. Tuntematon mestari saa maailmanensi-iltansa festivaalin World Contemporary Cinema -esityssarjassa.

Toronton kansainvälinen elokuvafestivaali järjestetään 6.-16. syyskuuta. Se on Pohjois-Amerikan tärkein elokuvafestivaali ja se lasketaan maailman viiden merkittävimmän elokuvafestivaalin joukkoon.

Miekkailija elokuvan menestys Golden Globe – ja Oscar -kilpailuissa antaa meille loistavan lähtökohdan Tuntematon mestari -elokuvan lanseeraamiseen. Meillä on vahva brändi tuotantoyhtiön ja ohjaajan osalta, ja nyt elokuva saa maailmanensi-iltansa Pohjois-Amerikan merkittävimmällä markkinapaikalla”, sanoo elokuvan tuottaja Kai Nordberg.

”Menestys perustuu tarinan samaistuttavuuteen ja koskettavuuteen ja juuri näihin universaaleihin arvoihin tuotantoyhtiömme on erikoistunut”, Nordberg jatkaa.

Tuntematon mestari kertoo ikääntyvästä taidekauppiaasta, joka epäilee löytäneensä huutokaupasta paljon lähtöhintaansa arvokkaamman taulun. Hän päättää tehdä vielä uransa viimeisen hyvän kaupan päästäkseen eläkkeelle voittajana ja varakkaana miehenä.

Tuntematon mestari saa Suomen ensi-iltansa 4.1.2019. Elokuvan on tuottanut Making Movies Oy ja sen levittää Nordisk Film. Elokuvan ohjaa Klaus Härö. Alkuperäistarinasta ja käsikirjoituksesta vastaa Anna Heinämaa. Pääosissa nähdään Heikki Nousiainen, Pirjo Lonka ja Amos Brotherus.
 
TUNTEMATON MESTARI
Ikääntyvä taidekauppias Olavi Launio suunnittelee eläkkeelle jäämistä. Hänen Helsingin Bulevardilla sijaitseva taidekauppansa on nähnyt parhaat päivänsä. Suuremmat, nuoremmat ja viriilimmät taidekauppiaat ja huutokaupat ovat ajaneet ohi. Olavi on alistumassa kohtaloonsa, vaikka liikkeestä luopuminen pelottaakin. Sattumalta Olavi näkee taidehuutokaupassa taulun, jota epäilee paljon lähtöhintaansa arvokkaammaksi. Taidediilerin vaistot heräävät ja Olavi päättää lähteä viimeiselle keikalle ansaitakseen kunnon eläkerahat ja kollegoidensa arvostuksen. Saavuttaakseen taulun ja unelmansa Olavi joutuu kohtamaan menneisyytensä kipukohdat ja myös pettämään läheisensä vielä kerran.

Lisätiedot:

Making Movies
tuottaja Kai Nordberg
p. 040 507 3936

Tiedottaja Katja Viitalähde-Annala
p. 050 395 6084katja.viitalahde@nordiskfilm.com