Koirat eivät käytä housuja Lontoon ja Busanin elokuvafestivaaleille

4.9.2019

Cannesin elokuvajuhlilla Directors Fortnight -sarjassa maailmanensi-iltansa saanut J-P Valkeapään ohjaama Koirat eivät käytä housuja esitetään tänä syksynä BFI London ja Busanin elokuvafestivaalilla. Myös Pilvi Takalan The Stroker esitetään Lontoon elokuvafestivaaleilla.

BFI London Film Festival on Britannian merkittävimpiä elokuvafestivaaleja ja se järjestetään jo 63. kertaa 2.-13.10. Koirat eivät käytä housuja esitetään osana festivaalin Dare-ohjelmistoa ja lyhytelokuva The Stroker on sisällytetty In the Age of Consent -näytökseen.

Busanin elokuvajuhlat ovat Etelä-Koreassa järjestetyt elokuvajuhlat, joita pidetään yhtenä Aasian merkittävimmistä elokuvajuhlista. Ne järjestetään 24. kertaa tänä syksynä 3.-12.10. Koirat eivät käytä housuja esitetään World Cinema -sarjassa.

Koirat eivät käytä housuja on Valkeapään kolmas pitkä elokuva ja sitä on aikaisemmin esitetty muun muassa Karlovy Varyn, Neuchâtelin ja Sodankylän elokuvajuhlilla. Elokuvassa vaimonsa menettänyt Juha (Pekka Strang) etsii lohtua mystisen Mona-dominan (Krista Kosonen) luota. Elokuvan teatterilevitys Suomessa käynnistyy loppuvuodesta.

Pilvi Takalan The Stroker sai ensiesityksensä IFF Rotterdam festivaaleilla, ja myöhemmin sitä on esitetty muun muassa ISFF Oberhausen ja Hot Docs festivaaleilla. Elokuva pohjautuu Takalan kokeiluun lontoolaisessa työtilassa, jossa hän testasi työntekijöiden reaktioita fyysiseen kosketukseen.

Lisätietoa:

https://whatson.bfi.org.uk

http://www.biff.kr