Kuusi suomalaiselokuvaa Nordisk Panoraman kilpailussa

6.7.2018

Nordisk Panoraman kilpasarjoissa on mukana kolme suomalaista lyhytelokuvaa ja kolme pitkää dokumenttielokuvaa.

Mikko Myllylahden ohjaama ja käsikirjoittama Tiikeri sai ensi-iltansa toukokuussa Cannesin Kriitikoiden viikolla. Jenni Toivoniemen ohjaama ja käsikirjoittama Ovi on ollut mukana mm. Palm Springsin lyhytelokuvafestivaalilla. Molemmat Nordisk Panoraman lyhytelokuvakilpailussa nähtävät teokset on tuottanut Elokuvayhtiö Aamu.

Kolmas suomalainen lyhytelokuva kilpailussa on dokumentti 27 ensimmäistä vuotta. Jussi Sandhun ohjaaman elokuvan on tuottanut Wacky Tie Films, ja se kertoo nuoresta kehitysvammaisesta miehestä, joka muuttaa pois lapsuudenkodistaan.

Pitkien dokumenttielokuvien kilpasarjassa nähdään Tokasikajuttu (ohj. Jukka Kärkkäinen ja J-P Passi/Mouka Filmi) ja Miehen malli (ohj. Inka Achté/napafilms). Tokasikajuttu sai ensi-iltansa Suomessa jo viime vuonna. Miehen malli oli maailmanensi-illassa kesäkuussa Sheffield Doc/Festissä.

Kilpasarjassa esitetään myös DocPointissa Suomen-ensi-iltansa saanut Raghu Rai – An Unframed Portrait. Avani Rain ohjaaman intialais-suomalais-norjalaisen elokuvan yksi tuottajista on Iikka Vehkalahti (IV Films).

Nordisk Panoraman koko ohjelmisto julkaistaan loppukesästä.

Nordisk Panorama, Malmö, 20.–25.9.2018https://nordiskpanorama.com/