Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset on valittu Edinburgh International Film Festivalin kilpasarjaan

24.5.2018

Elokuva kilpailee parhaan kansainvälisen elokuvan palkinnosta. Festivaali järjestetään tänä vuonna 71. kerran  20.6–1.7. Suomesta festivaalin ohjelmistoon valittiin myös Sami van Ingenin lyhytelokuva Polte.

Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset sai Suomessa teatteriensi-iltansa 28.7.2017, ja kansainvälisen ensi-iltansa Torinon elokuvajuhlilla marraskuussa 2018. Lisäksi elokuva on ollut huhtikuussa 2018 Beijing International Film Festivalin Forward Future -esityssarjassa Kiinassa. Elokuva on kiertänyt ahkerasti Pohjoismaisia festivaaleja: se on ollut mukana mm. Tromssan elokuvajuhlilla Norjassa ja BUFF International Film Festivalilla Ruotsissa. Kesäkuun alussa elokuva nähdään myös Norjassa Olso PIX -festivaaleilla 4.–10. kesäkuuta.

Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset on Hannaleena Haurun esikoispitkä elokuva, jossa omaa polkuaan kulkevat bestiskapinalliset Satu ja Heidi sabotoivat pinnallisia kesähäitä, koska vannovat ettei rakkaus ole kaupan – kunnes Heidi ihastuu päätä pahkaa kuumaan lätkälupaukseen Lauri Mäntyvaaraan.

Elokuvan rooleissa nähdään Alvi Haapamäki (Satu), Rosa Honkonen (Heidi), Santeri Helinheimo Mäntylä (Henri) ja Tiitus Rantala (Lauri). Elokuvan on tuottanut Jussi Rantamäki Elokuvayhtiö Aamusta, ja sen on kuvannut Jan-Niclas Jansson.

Hauru valmistelee tällä hetkellä seuraavaa elokuvaansa työnimellä Lucia. Elokuva sijoittuu konservatiiviseen pieneen kaupunkiin, jossa sosiaalisesti ja seksuaalisesti tukahdutetut tytöt kilpailevat pääsystä vuoden Lucia-neidoksi. Perinne saa muutoksen, kun tytöt huomaavat omavansa pyrokineettisiä voimia.