Lisää ohjelmistopaljastuksia Torontosta: kaksi suomalaista lyhytelokuvaa festivaalille

21.8.2019

Toronton kansainvälisille elokuvajuhlille on valittu Suomesta kaksi lyhytelokuvaa. Ensi-iltansa festivaalilla saa Teemu Niukkasen komedia Onko sulla nälkä? Elokuvassa huolestunut yksinhuoltaja yrittää järjestää deittejä teinipojalleen, jota hän epäilee homoksi. Niukkasen edellinen lyhytelokuva Saatanan kanit oli kansainvälinen festivaalimenestys, jonka ensi-ilta oli Sundancessa.

Elokuvan Onko sulla nälkä? on käsikirjoittanut Antti Toivonen ja tuottanut Daniel Kuitunen Elokuvayhtiö Komeetasta.

Torontossa esitetään myös Teemu Nikin lyhytelokuva All Inclusive, jonka ensi-ilta oli Cannesin elokuvajuhlien kilpasarjassa toukokuussa. Elokuvassa epäonninen mies saa ihailijaltaan rannekkeen, joka muuttaa hänen elämänsä. Nikki vastaa myös elokuvan käsikirjoituksesta, ja tuottajana on toiminut pitkäaikainen yhteistyökumppani Jani Pösö It’s Alive Filmsistä.

Edellisellä viikolla festivaali julkaisi tietoja pitkien elokuvien ohjelmistostaan. Suomesta festivaalille on valittu Zaida Bergrothin Marian paratiisi sekä J-P Valkeapään Koirat eivät käytä housuja. Lisäksi Torontossa ensi-illassa on tanskalais-suomalainen yhteistuotanto, Eva Mulvadin ohjaama dokumenttielokuva Love Child, jonka suomalainen yhteistuotantoyhtiö on Made.

Lisätietoa festivaalista: https://tiff.net/