Maija Blåfieldin ohjaama Tuhoutumisesta ja säilyttämisestä on valittu Visions du Réel -elokuvafestivaalin kansainväliseen kilpailusarjaan

16.3.2018

Maija Blåfieldin ohjaama dokumenttielokuva Tuhoutumisesta ja säilyttämisestä (2018) saa maailman festivaaliensi-iltansa Visions du réel -elokuvafestivaalien keskipituisten ja lyhyiden dokumenttielokuvien kansainvälisessä kilpailusarjassa. Festivaali järjestetään 13.–21.4. Nyonissa Sveitsissä. Teoksen on tuottanut Häivekuva ja sitä levittää AV-arkki. 

Tuhoutumisesta ja säilyttämisestä kertoo viisi erilaista tarinaa tuhoutumisesta ja säilyttämisestä. Arktisilla Huippuvuorilla seurataan opastettua turistikierrosta sateisena helmikuun päivänä. Poikkeuksellisen sään myötä nähtävyyksien katselu muuttuu ilmastonmuutoksen esittelyksi. Kohtauksen henkilöt tekevät tunnistettavalla inhimillisyydellään aiheesta käsiteltävän ja mukana on myös elämään olennaisesti kuuluvaa huumoria. 

Muihin tarinoihin lukeutuvat keskustelu maailman pelastamisesta, yksin kaivossa yli puolitoista vuosisataa elänyt ankerias, merenpohjaan haaksirikossa kadonnut matkalaukku ja lahoavassa talossa uutta elämää synnyttävä sienien seksikohtaus. 

Maija Blåfield on helsinkiläinen elokuvantekijä. Hänen teoksensa sijoittuvat kokeellisen elokuvan ja dokumenttelokuvan välimaastoon. Blåfieldille myönnettiin vuonna 2014 mediataiteen valtionpalkinto ja hän on vuoden 2017 Ars Fennica -ehdokas. 

Häivekuva tekee eläviä kuvia. Tämä pieni tuotantoyhtiö on perustettu joulukuussa 2014 ja on tähän mennessä tuottanut lyhytelokuvat Kulta-aika ja Tuhoutumisesta ja Säilyttämisestä. 

AV-arkki on vuodesta 1989 saakka tehnyt uraauurtavaa työtä suomalaisen mediataiteen levittäjänä. AV-arkin toiminta on myötävaikuttanut suomalaisen mediataiteen ja taiteilijoiden kansainväliseen menestykseen. Toiminta on ainutlaatuista sekä Suomessa että muissa Pohjoismaissa. 

Traileri: https://vimeo.com/238543535  

https://www.visionsdureel.ch/en  

Lisätietoja: 
Maija Blåfield
info@maijablafield.com
www.haivekuva.fi
+358415100269 

Tytti Rantanen, ohjelmakoordinaattori, AV-arkki
Programme@av-arkki.fi
www.av-arkki.fi
+358504356092