Mestari Cheng on kutsuttu useille elokuvafestivaaleille

24.10.2019

Manna PR:n tiedote

Mika Kaurismäen ohjaama elokuva Mestari Cheng kertoo kiinalaisesta mestarikokki Chengistä, joka saapuu poikansa kanssa suomalaiseen syrjäkylään Lappiin. Elokuva on kutsuttu heti Suomen ensi-illan jälkeen usealle elokuvafestivaalille: Valladolidiin, Roomaan, Lyypekkiin,  Vilnaan ja Tbilisiin.

Valladolidin Semincissä, yhdessä Euroopan vanhimmista festivaaleista, Mestari Cheng on festivaalin päätöselokuvana ja pääosanesittäjä Anna-Maija Tuokko on paikan päällä vieraana. Rooman Tertio Millenio -festivaali on ainoa jota Paavi ja Vatikaani sekä Italian juutalaiset, islamistinen ryhmä, hindut ja buddhistit  (UCEI, UCOII, Pitigliani ja Coreis) tukevat. Elokuva on Roomassa kilpasarjassa ja Mika Kaurismäki paikalla. Mestari Cheng on kilpasarjassa myös Lyypekin Nordische Filmtage -festivaaleilla, jonne Kaurismäki ja Tuokko matkustavat vieraiksi. Elokuva nähdään myös Vilnan Scanoramassa ja Tbilisin elokuvafestivaaleilla. Mestari Cheng  esitetään myös 25.10. Pietarin Suomalaisella elokuvaviikolla , jossa Mika Kaurismäki vierailee.

Mestari Chengin levitysoikeudet on myyty jo Kiinaan, Pohjoismaihin, Saksaan, Japaniin, Australiaan, Sveitsiin, Itävaltaan, Unkariin, Viroon ja Israeliin. Elokuva on saanut Suomessa tähän mennessä jo yli 40 000 katsojaa ja pyörii edelleen teattereissa.

Draamakomedia Mestari Cheng on elokuva hyvästä ruuasta, Lapista ja erilaisten tapojen kohtaamisesta hyvässä hengessä ja ruohonjuuritasolla. Se on tarina erilaisista kulttuureista tulevien tavallisten ihmisten yllättävästä tapaamisesta ja tutustumisesta. Kiinalainen Chu Pak Hong  esittää elokuvan nimiroolin ja hänet on valittu parhaaksi hongkongilaiseksi näyttelijäksi ja yhdessä Anna-Maija Tuokon kanssa he muodostavat elokuvan pääparin. Herkullisena sivuosakaksikkona elokuvassa nähdään Vesa-Matti Loiri ja Kari VäänänenMestari Cheng on kuvattu Raattamassa, Kittilässä, Sodankylässä ja Kiinassa.

Elokuvan on käsikirjoittanut Hannu Oravisto ja kuvannut Jari Mutikainen. Elokuvan on tuottanut Marianna Films yhteistyössä kiinalaisten osatuottajien By Median, Han Ruan Yuan He:n ja QianJi Culture Co:n kanssa. Kansainvälisenä myyntiagenttina toimii Yellow Affair. Suomen tv-oikeudet on Ylellä ja elokuvan levittää SF Studios. Elokuvan Suomen elokuvateatteri ensi-ilta oli 27.9.2019.

VALLADOLID SEMINCI
https://www.seminci.es/en/a-brief-history/
https://www.seminci.es/en/?s=Mika+Kaurismaki

ROOMA TERTIO MILLENIO
https://www.tertiomillenniofilmfest.org/il-festival/?lang=en
https://www.tertiomillenniofilmfest.org/?s=Mika+Kaurismäki

LYYPEKKI NORDISCHE FILMTAGE
https://www.nordische-filmtage.de/en/index.html

VILNA SCANORAMA
https://scanorama.lt/en/2019/films/master-cheng

TBILISI FILM FESTIVAL
https://www.tbilisifilmfestival.ge/index.php?lang=2&page=menu&l_menu=12

TRAILERI: https://youtu.be/w47016Yxi_I