Miehen malli -elokuva tarjoaa toivoa ja konkreettisia keinoja häirinnän ja väkivallan ehkäisemiseksi metoon jälkeisessä maailmassa
Inka Achtén ajankohtainen dokumentti osoittaa, mikä valtava merkitys kodin ulkopuolisilla roolimalleilla voi olla.
Miten miehet voivat osallistua tasa-arvotyöhön olemalla osa ratkaisua eivätkä ongelma? Miten tavalliset ihmiset saavat aikaan muutosta ruohonjuuritasolla? ”Miehen malli” kertoo mumbailaisen järjestön Men Against Violence And Abuse (MAVA) työstä kohti turvallisempaa ja parempaa maailmaa. Elokuvan päähenkilö, nuori Ved-poika, tutustuu MAVA:n toimintaan. Ved on väkivaltaisen isän poika, jonka tulevaisuus ei näytä järin valoisalta. MAVA:n mukaan ratkaisu väkivaltaan on vääristyneiden ja vanhentuneiden asenteiden purkamisessa. Saako Ved uuden suunnan elämälleen, riittääkö vaihtoehtoinen miehen malli?
Roolimallien merkityksestä, miesten osallisuudesta tasa-arvoon ja muista tärkeistä teemoista keskustellaan jokaisessa Miehen mallin näytöksessä. Asiantuntijuutta tarjoavat mm. yhteistyökumppanit Poikien talo, Solidaarisuus ja Helsingin kaupungin lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta.
Suomen ensi-illassa vieraana Harish Sadani
Suomen ensi-ilta on torstaina 27.9. Klo 18:45 Rakkautta & Anarkiaa festivaaleilla. Elokuvan yksi päähenkilöistä, uraauurtavaa työtä tekevä MAVA:n johtaja Harish Sadani tulee Suomeen juhlistamaan elokuvan ensi-iltaa. Sadani on mukana elokuvan jälkeisessä keskustelussa, jossa puhutaan elokuvan tekoprosessin lisäksi tasa-arvosta, väkivallan vähentämisestä ja roolimallien merkityksestä.
Miehen mallin traileri: https://www.youtube.com/watch?v=X9Z6SUD0wTo
Miehen mallin erikoisnäytökset
Kaikissa Miehen mallin elokuvan näytöksissä on mukana teemaan liittyvä, paikallisten asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä räätälöity keskustelu. Keskustelu tarjoaa jokaiselle elokuvan nähneelle konkreettisia keinoja olla parempi roolimalli. Elokuvan ikäraja on 7.
27.9. ensi-ilta R&A Kinopalatsi 7 (Helsinki) klo 18:45
Keskustelussa mukana elokuvan ohjaaja Inka Achté, elokuvan päähenkilö Harish Sadani sekä vaikuttavuustyön kumppaneita.
4.10. Korjaamo Kino (Helsinki) klo 17:30
Keskustelu elokuvan jälkeen: Miten olla hyvä roolimalli? Kuinka kuka tahansa voi tukea nuorta? Mitä tukihenkilötoiminta on ja miten siihen pääsee mukaan? Yhteistyössä Helsingin kaupungin lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta ja Poikien Talo.
10.10. Niagara (Tampere) klo 18:15
Mitä on monikulttuurinen poikatyö Suomessa? Mitä Kölvi tekee ja miksi? Mitä arjen pieniä tekoja jokainen aikuinen voi tehdä ollakseen hyvä roolimalli nuorelle? Yhteistyössä Kölvi.
6.11. Ilokivi (Jyväskylä) klo 18:00
Keskustelu elokuvan jälkeen: Miten sukupuolittunut väkivalta syntyy ja miten sitä voidaan purkaa? Yhteistyössä mm. Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta ja Keski-Suomen elokuvakeskus, muut kumppanit TBA.
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Sini Hormio
Vaikuttavuustuottaja
sini@napafilms.fipuh. 040 749 5886
Lisää tietoa vaikuttavuustyön kumppaneista:
Solidaarisuus https://www.solidaarisuus.fi/
Poikien talo https://poikientalo.fi/
Kölvi https://www.kolvi.fi/
Helsingin kaupungin lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta https://www.facebook.com/hkitukihenkilotoiminta/
YK Kino näytös Tulholmassa https://unric.org/sv/fn-bio