Miia Tervon draamakomedia Aurora valittu SXSW-festivaalille

17.1.2019

Miia Tervon ohjaama ja käsikirjoittama Aurora on valittu arvostetulle SXSW- eli South by Southwest -festivaalille Yhdysvaltoihin. Se esitetään festivaalin Global-nimisessä sarjassa yhdessä seitsemän muun elokuvan kanssa.

Tervo suhtautuu innolla festivaalivalintaan: ”Mahtavaa, että elokuvamme pääsee huippuseuraan. Elokuva on tehty ihmisille – hienoa, että myös muualla arvostetaan hömpsöttelyämme. Mielenkiintoista olisi kuulla, että hihittääkö esim. Kevin Costner siellä, jos hän vaikka eksyy näytökseemme, kun hänenkin leffa on valittu samalla festarille.”

Aurora kertoo nuoresta rovaniemeläisestä Aurorasta (Mimosa Willamo), joka käyttää päivänsä parhaan kaverinsa kanssa kynsiä taiteillen ja yöt railakkaasti juhlien. Yössä hän kohtaa turvapaikanhakijana Suomeen saapuneen Darianin (Amir Escandari), joka epätoivoisesti miettii keinoja turvatakseen hänen ja pienen tyttärensä elon. Aluksi vastahankainen Aurora päättää auttaa Dariania.

SXSW-festivaalille pääsi viime vuonna Suomesta musiikkikomedia Hevi reissu, joka on vuoden aikana kiertänyt laajasti festivaaleja ja myytiin myös useaan maahan. Hevi reissun kansainvälistä myyntiä hoitanut tanskalainen LevelK on ostanut myös Auroran kansainväliset oikeudet.

Aurora saa kotimaan ja kansainvälisen ensi-iltansa tammikuun 25.1., kun elokuva tulee Suomessa teatteriensi-iltaan ja avaa Ruotsissa Göteborgin kansainvälisen elokuvafestivaalin. Göteborgissa elokuva kilpailee myös miljoonan kruunun (n. 100 000 €) Pohjoismaisen elokuvan palkinnosta.

Auroran on tuottanut Max Malka Dionysos Films -tuotantoyhtiölle. Pääosissa nähdään Mimosa Willamo ja Amir Escandari, ja muissa keskeisissä rooleissa ovat Ria Kataja, Chike Ohanwe, Hannu-Pekka Björkman, Oona Airola, Pamela Tola ja Miitta Sorvali.

SXSW Film Festival
Austin, Teksas
8–.17.3.2019https://www.sxsw.com/festivals/film/