Mikä ketuttaa 2020? -ideakilpailu

28.9.2020

Elävän kuvan keskus ELKE ry:n tiedote

Elävän kuvan keskus ELKE ry järjestää ideakilpailun osana marraskuussa pidettäviä Kettupäiviä. Viime vuonna kilpailu sai innostuneen vastaanoton ja tuotti runsaan ja kettuisan sadon. Moni asia ketutti. Mikä on tilanne mullistusten vuonna 2020?

Etsimme raikkaita ideoita ja aiheita, jotka kertovat tästä maailmasta, pureutuvat ongelmiin, löytävät uusia näkökulmia, ovat yleisiä tai omakohtaisia, omaperäisiä, poliittisia, yhteiskunnallisia, hyviä, kummallisia tai muuten vaan merkittäviä. Ketutuksen kenttä ja sfääri ovat vapaita, samoin kuin tyylien ja lajien kirjo.

Kirjoita aiheesta korkeintaan kahden liuskan mittainen synopsis (=lyhyt sisältöselvitys, luonnos ideasta ja siitä minkälaisen elokuvan haluaisit tehdä). Liitä mukaan yhteystietosi (sähköpostiosoite ja puhelinnumero) ja lähetä se 25.10. klo 23.47 mennessä osoitteeseen ketutus@cinemaorion.fi.

Kolmihenkinen raati valitsee voittajan. Raatiin kuuluvat Johanna Karppinen ja Jouko Aaltonen ELKE ry:stä ja Eero Tammi Suomen elokuvasäätiöstä. Elokuvasäätiö myöntää voittajalle 1700 euron apurahan käsikirjoituksen kirjoittamista ja ammattimaista kehittelyä varten. Järjestäjät tarjoavat tarvittaessa apua hankkeen eteenpäin viemisessä. Voittaja julistetaan Kettupäivien yhteydessä 6.–8.11.2020 elokuvateatteri Orionissa.

Kettupäivät tarjoaa tänäkin vuonna kattauksen kiinnostavaa yhteiskunnallista elokuvaa, mielenkiintoisia keskusteluja ja kohtaamisia elokuvantekijöiden kanssa. Tänä vuonna Kettupäivät tutkii erityisesti ihmisen ja luonnon välistä suhdetta. Mukana on niin fiktioita kuin dokumenttielokuviakin.