Mikko Myllylahden elokuva Metsurin tarina on voittanut Cannes Critics’ Weekin Next Step -käsikirjoituspalkinnon

18.5.2019

Mikko Myllylahden kehitteillä oleva elokuva Metsurin tarina on voittanut Cannesin Critics’ Weekin Next Step -käsikirjoituspalkinnon. Palkinto jaetaan ansioituneelle pitkän elokuvan käsikirjoitukselle, joka on osallistunut Critics’ Weekin Next Step -ohjelmaan. Palkinnon arvo on 5 000 €.

“Metsurin tarinan käsikirjoitus on todella humoristinen, ja Mikko on todella löytänyt oman näkökulmansa ja hänellä on vahva elokuvallinen visio. Tuomariston päätös palkinnosta oli yksimielinen”, kertoo tuomariston jäsen Gaëlle Mareschi myyntiyhtiö Kinologysta.

“Next Stepin tarkoitus on tukea ohjaajia, joilla on omaperäinen ääni – Myllylahti on myös runoilija, joten hän on yksi näistä elokuvantekijöistä” kuvailee Critics’ Weekin ohjelmistopäällikkö Rémi Bonhomme.

Metsurin tarina on myyttinen musta komedia. Oudon maakaupan seurauksena Pohjois-Suomalaiseen pikkukylään avataan kaivos. Kaivanto käynnistää kohtalonomaisen tapahtumien sarjan, jonka seurauksena hyväsydäminen metsuri Pepe menettää kaiken – tärkeimmät ihmissuhteensa ja koko omaisuutensa. Pepe ei kuitenkaan vaivu epätoivoon, itseasiassa tapahtumat eivät näytä vaikuttavan häneen juuri millään tavalla.

“On hienoa, että elämän perimmäisiä kysymyksiä mustan huumorin keinoin tutkiva käsikirjoitukseni laulavine haukineen saa tällaisen tunnustuksen Cannesissa” kommentoi Myllylahti voittoa.

Metsurin tarina on Myllylahden ensimmäinen pitkä ohjaustyö. Myllylahden lyhytelokuva Tiikeri valittiin Cannesin Critics’ Weekille 2018 ja hänen käsikirjoittamansa Hymyilevän mies voitti Prix Un Certain Regard -palkinnon Cannesissa vuonna 2016.

Jussi Rantamäki ja Emilia Haukka Elokuvayhtiö Aamusta ovat tuottaneen kaikki Myllylahden elokuvat. “Tämä tunnustus Mikon käsikirjoitukselle tuntuu erityiseltä, koska se kertoo miten vahvasti merkittävä festivaali uskoo esikoiselokuvaan. Bonhomme on kertonut meille, että haluaa kaikki Cannesissa kuulevat Metsurin tarinasta”, jatkaa tuottaja Emilia Haukka.

Elokuva on tänä vuonna mukana myös Cannesin L’Atelier Cinéfondationissa ensimmäisenä suomalaisena hankkeena, ja lisäksi Metsurin tarina on matkustanut monissa kansainvälisissä hankkeissa kuten Torino FeatureLabissa, missä se voitti kaksi palkintoa. Metsurin tarina on tarkoitus kuvata talvella 2020 Pohjois-Suomessa.

Lisätietoja:

Emilia Haukka
Elokuvayhtiö Aamu
p. 050 380 4427
emilia@aamufilmcompany.fi