Mikko Myllylahden lyhytelokuva Tiikeri saa maailmanensi-iltansa Cannesin La Semaine de la Critique -sarjassa

16.4.2018

Elokuva esitetään Leica Cine Discovery -kilpailussa osana 57. kertaa järjestettävän sarjan virallista ohjelmistoa. Lisäksi Tiikeri kilpailee Canal+-palkinnosta. La Semaine de la Critique eli Kriitikoiden viikko järjestetään tänä vuonna 9.–17. toukokuuta. Sarjaan lähetetään tuhansia lyhytelokuvia, joista vain kymmenen valitaan viralliseen ohjelmistoon. La Semaine de la Critiquen järjestää Ranskan elokuvakriitikoiden unioni.

Tiikeri on elokuva erään talvi-illan arvaamattomista tapahtumista. Perheen isä palaa kotiin humalassa ja riidan seurauksena hän ottaa haulikon esiin. Tiikeri ja äiti joutuvat pakenemaan ulos. Syvän hiljaisuuden laskeuduttua Tiikerin on palattava sisälle tutkimaan mitä on tapahtunut.

”Tuntuu erittäin hienolta saada juuri valmistunut lyhytelokuva ensi-iltaan näin merkittävälle ja perinteikkäälle festivaalille”, kertoo Myllylahti. ”Olen myös iloinen siitä että valintaan kuuluu mahdollisuus kehittää työn alla olevaa pitkän elokuvan esikoisohjaustani festivaalin Next Step -työpajassa.”

Elokuvan rooleissa nähdään Jarkko Lahti (perheen isä Markus), Minna Kivelä (perheen äiti Ritvis), sekä Miku Yli-Tapsa (Tiikeri) ja Julius Valve (Naapuri). Elokuvan on tuottanut Jussi Rantamäki Elokuvayhtiö Aamusta, ja sen on kuvannut Arsen Sarkisiants.

Myllylahden käsikirjoittama ja Rantamäen tuottama pitkä elokuva Hymyilevä mies voitti Cannesin elokuvajuhlien Un Certain Regard -sarjan pääpalkinnon vuonna 2016.Tiikeri on tuotettu osana Suomen elokuvasäätiön, AVEK:n ja Ylen Yhden yön juttu -hanketta.

Tämän vuoden La Semaine de la Critiquessa on mukana myös sveitsiläis-suomalainen dokumenttielokuva Chris the Swiss (ohj. Anja Kofmel), jonka suomalainen yhteistuottaja on Iikka Vehkalahti.

Tiikeri
Englanninkielinen nimi: The Tiger
10 min, 2018, Suomi
Ohjaaja: Mikko Myllylahti
Käsikirjoittaja: Mikko Myllylahti
Kuvaaja: Arsen Sarkisiants
Lavastaja: Milja Aho
Leikkaaja: Jussi Rautaniemi
Äänisuunnittelija: Jorma Kaulanen
Tuottaja: Jussi Rantamäki, Elokuvayhtiö Aamu

Lisätietoja:
Emilia Haukka
Elokuvayhtiö Aamu
emilia@elokuvayhtioaamu.fipuh. 050 380 4427

Otto Suuronen
kulttuuriviennin suunnittelija / lyhytelokuvat
Suomen elokuvasäätiöotto.suuronen@ses.fipuh. 09-6220 3019