Nyt saatavilla: Kaikki Suomessa vuodesta 1972 alkaen levitetyksessä olleet elokuvat katsojalukutietoineen yhdessä tiedostossa

4.12.2019

Suomen elokuvasäätiön 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi julkaisemme Excel-tiedoston, josta löytyy kaikkien Suomessa levityksessä olleiden elokuvien katsojaluvut tilastoidun historian aikakaudelta eli vuodesta 1972 alkaen.*

Taulukossa on myös paljon muuta tietoa näistä elokuvista:

  • Elokuva- ja vuosikohtaiset lipputulot vuodesta 1987 alkaen
  • Kotimaisten, elokuvasäätiön tuotantotukea saaneiden elokuvien budjetit
  • Kaikki Suomen elokuvasäätiön myöntämät tuet listalla oleville elokuville
  • Elokuvan teknisiä ja tekijäkohtaisia tietoja, kuten elokuvan ohjaaja ja hänen oletettu sukupuolensa, elokuvan kesto, genre ja Suomen ensi-iltavuosi

Taulukkoon on lisätty myös linkki kunkin elokuvan IMDb-sivulle, josta löytyy lisää tietoa. Elokuvasäätiö ei vastaa IMDb:n sivuista tai sen sivujen tietojen oikeellisuudesta.

Markka-aikaiset budjetit ja säätiön tuet on muutettu euroiksi kertoimella 1/5,94573. Rahan arvon muutosta ei ole huomioitu luvuissa.

Katsojaluvut on päivitetty 2.12.2019. Lipputulojen tiedot on päivitetty elokuun alkuun 2019 lipputulotietojen aikakarenssin takia. Tiedostoa päivitetään jatkossa noin kerran vuodessa.

Taulukon suodattimien käyttöön löytyy ohjeita muutaman esimerkin osalta Excel-tiedoston välilehdeltä Ohjeita.

Mahdollisista virheistä tai puutteista pyydämme ottamaan yhteyttä tilastointi- ja tutkimusasiantuntija Petri Peltoseen (petri.peltonen@ses.fi, puh. 09-6220 3034).

Taulukko on ladattavissa elokuvasäätiön Avoin data -sivulla ja tästä linkistä:
Levityksessä olleiden elokuvien katsojaluvut, lipputulot ja niiden saamat SESn tuet 1972-

Pylväsdiagrammi kirjasta Elokuvasäätiön tuella — Suomalaista elokuvaa tekemässä 1969–2019

* Lisäksi taulukko sisältää joidenkin erikoisnäytösten ja festivaalinäytösten katsojalukuja, jos ne on Suomen elokuvasäätiölle raportoitu. Pääsääntöisesti festivaali- ja arkistonäytöksien luvut puuttuvat. Lisäksi listalta puuttuvat Netflixin tuottamien ja Scanboxin levittämien elokuvien The Irishman, Marriage Story, Roma ja Birdbox tiedot.