Oberhausenissa teoksia Mika Taanilalta, Anton Nikkilältä, Anssi Kasitonnilta ja Laura Horellilta

17.4.2018

Conditional Cinema -projekti on kolmivuotinen ja sen ensimmäinen osa toteutuu nyt 4.–6.5.2018. Mika Taanilan koostamien live cinema -lyhyelokuvanäytösten ohjaajat ovat Anton Nikkilä (Suomi), Peter Miller (Saksa/USA), Manuela de Laborde (Meksiko) ja Owen O’Toole (USA).

Owen O’Toolen (1963–2017) Filmers’ Almanac (1988) on 133 elokuvantekijän kollektiivinen yhteisprojekti. Taanila on yksi elokuvantekijöistä Super 8 mm:n postitaide-kollaasissa ja sen lisäksi hän vastaa elokuvan usealla projektorilla toteutettavan teoksen live-koreografista ja esittämisestä Oberhausenissa yhdessä Caspar Stracken kanssa. Filmers’ Almanacissa ääntä ja kuvaa miksataan livenä teoksen hengen mukaisesti siten, että jokainen esitys on erilainen.

Anton Nikkilän kokeellinen elokuva Literal Translations (30 min) saa maailman ensi-iltansa Oberhausenissa Conditional Cinema -sarjan päätöselokuvana.

Lisäksi Oberhausenin lyhytelokuvafestivaalin kilpasarjassa nähdään monialataiteilija Anssi Kasitonnin humoristinen satuelokuva Saladdin Castique (kuva yllä) sekä helsinkiläissyntyisen, Saksassa työskentelevän Laura Horellin teos Namibia Today.

Festivaali on yksi maailman merkittävimmistä kokeelliseen lyhytelokuvaan keskittyneistä elokuvatapahtumista.