Palkintosade suomalaiselokuville Lyypekistä

4.11.2019

61. kertaa järjestetty Nordische Filmtage Lübeck jakoi palkintonsa lauantaina 2.11. Suomalaiselokuvat pokkasivat peräti neljä palkintoa.

Parhaana esikoiselokuvana palkittiin Miia Tervon ohjaama ja käsikirjoittama Aurora. Palkinnon arvo on 7500 euroa ja sen vastaanotti paikan päällä elokuvan pääosassa nähtävä Mimosa Willamo. Aurora on palkittu aiemmin mm. Edinburghin festivaalilla.

Festivaalin yleisöpalkinnon voitti Mika Kaurismäen ohjaama draama Mestari Cheng. 5000 euron arvoista palkintoa sponsoroi Lübecker Nachrichten -lehti ja sen vastaanotti näyttelijä Anna-Maija Tuokko.

Niin ikään 5000 euron arvoisen dokumenttielokuvapalkinnon sai Paul-Anders Simman Luodi fábmu (Joiun voima). Elokuva kuvaa saamelaisten taistelua maidensa puolesta, kun turismi ja ilmastonmuutos uhkaavat. Sääolosuhteiden vuoksi Simma vastaanotti palkinnon etäyhteyden kautta.

Lasten- ja nuorten elokuvien sarjassa pääpalkinnon vei Selma Vilhusen Hölmö nuori sydän. Tuomaristo kehui elokuvan kykyä mennä lähelle päähenkilöitään sekä sosiaalisten ja poliittisten kysymysten käsittelyä ilman sormenheristelyä. Vilhunen oli itse paikalla vastaanottamassa 5000 euron arvoisen palkinnon.

Festivaalin palkintotiedote

Kuva: Anna-Maija Tuokko palkintogaalassa, kuvaaja: Olaf Malzahn / Nordische Filmtage Lübeck