Pietarin suomalaisen elokuvan viikko juhlii 30. festivaaliaan

21.10.2019

Perinteikäs tapahtuma järjestetään 25.10.–3.11.

Perjantaina 25.10. festivaalin avaa Mika Kaurismäen ohjaama draama Mestari Cheng. Muita festivaalilla nähtäviä draamaelokuvia ovat Aurora (ohj. Miia Tervo), Hölmö nuori sydän (ohj. Selma Vilhunen), Koirat eivät käytä housuja (ohj. J-P Valkeapää), Oma maa (ohj. Markku Pölönen), Marian paratiisi (ohj. Zaida Bergroth), Juice (ohj. Teppo Airaksinen), Tuntematon mestari (ohj. Klaus Härö), Ihmisen osa (ohj. Juha Lehtola) sekä Tyhjiö (ohj. Aleksi Salmenperä).

Lisäksi festivaalilla esitetään dokumenttielokuvat Luontosinfonia (ohj. Marko Röhr), Veeran maaginen elämä (ohj. Tonislav Hristov) ja Olliver Hawk (ohj. Arthur Franck). Lapsille on tarjolla Onneli, Anneli ja nukutuskello (ohj. Saara Cantell) sekä Risto Räppääjä ja pullistelija (ohj. Markus Lehmusruusu).

Lyhytelokuvanäytöksissä esitetään Äiti ja maito (ohj. Ami Lindholm), All Inclusive (ohj. Teemu Nikki), Valtakunnat (ohj. Patrik Söderlund), Rakkaudella, Matti (ohj. Jarno Lindemark), Maalitaulu (ohj. Antti Heikki Pesonen), Still Lives – Kiirehessä liikkumatoin (ohj. Elli Vuorinen), Kaksi ruumista rannalla (ohj. Anna Paavilainen), Sintti (ohj. Reetta Aalto) ja Super Comfort (ohj. Kirsikka Saari).

Perjantaina 1.11. festivaaliklubilla esiintyy balkanilaisia rytmejä, suomalaista iskelmää ja slaavilaisia säveliä musiikissaan yhdistelevä Jaakko Laitinen ja väärä raha, jonka musiikkia kuullaan elokuvassa Aurora.

Paneelikeskustelu naisten rooleista elokuva-alalla

Lauantaina 26.10. Suomen Pietarin instituutilla järjestetään paneelikeskustelu naisen roolista elokuva-alalla. Keskustelun vieraina ovat elokuvaohjaajat Selma Vilhunen ja Zaida Bergroth. Ohjaajat kertovat omista inspiraation lähteistään ja keskustelevat suomalaisesta nykyelokuvasta.

Paneelikeskusteluun osallistuu myös pietarilaisia elokuva-alan asiantuntijoita: Pietarin valtiollisen elokuva- ja televisioyliopiston dosentti Viktoria Maizel, elokuvatoimittaja ja -kriitikko Marat Shabaev, sekä Pietarin valtionyliopiston opettaja Olga Davydova. Keskustelun moderoi Anzhelika Artjuh, taiteiden tohtori ja Moskovan kansainvälisen elokuvafestivaalin ”Naisten aika” -ohjelmiston kuratoija.

Suomalaisen elokuvan viikkoa järjestävät Suomen elokuvasäätiö ja Suomen Pietarin pääkonsulaatti, ja sen yhteistyökumppaneita ovat Suomen Pietarin instituutti, Pietarin Eho Moskvy ja Prisma. Elokuvat esitetään Aurora- ja Lenfilm-elokuvateattereissa.