Puolan Camerimage-festivaalilla useita suomalaiselokuvia

31.10.2019

27. kertaa Puolan Torunissa 9.–16.11.2019 järjestettävä Camerimage-festivaali on yksi keskeisistä elokuvaajien työhön keskittyvistä elokuvafestivaaleista.

Festivaalilla nähdään J-P Valkeapään ohjaama draama Koirat eivät käytä housuja. Elokuvan kuvaaja on Pietari Peltola, joka kuvasi myös Valkeapään edellisen elokuvan He ovat paenneet. Elokuva saa Suomen-ensi-iltansa 1.11.

Pitkien dokumenttielokuvien kilpailussa esitetään Tonislav Hristovin ohjaama Veeran maaginen elämä, jonka on kuvannut Alexander Stanishev Bulgariasta. Elokuva sai ensi-iltansa Sundancen elokuvajuhlilla tammikuussa ja on sittemmin kiertänyt useita festivaaleja.

Lyhytdokumenttien kilpailussa on mukana Jään vetovoima, jonka on ohjannut Nina Forsman ja kuvannut Hannu Käki. Elokuva kertoo taitoluistelu-uransa lopettavasta parista.

Opiskelijaelokuvien kilpasarjassa on mukana suomalaisohjaaja Jojo Erholtzin My War, joka on valmistunut Yhdysvalloissa American Film Institute Conservatoryssa. Elokuvan on kuvannut Leonel Escobar.

Festivaalilla esitetään Peter Greenawayn retrospektiivi, jossa nähdään suomalaisen Edith Filmin yhteistuottama Eisenstein in Guanajuato (2015). Elokuvan nimiosassa nähdään näyttelijä Elmer Bäck.

camerimage.pl/en