Selma Vilhusen elokuva Hölmö nuori sydän saa maailmanensi-iltansa syyskuussa Toronton elokuvafestivaaliilla

15.8.2018

Selma Vilhusen ohjaama ja Kirsikka Saaren käsikirjoittama uusi elokuva Hölmö nuori sydän (Stupid Young Heart) saa maailmanensi-iltansa syyskuussa Toronton elokuvafestivaalilla. Hölmö nuori sydän on Vilhusen ohjaustöistä toinen, joka on valittu festivaaleille. Vuonna 2016 Torontossa esitettiin Tyttö nimeltä Varpu. Vilhusen ja Saaren edellinen yhteistyö, lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa? oli Oscar-ehdokkaana vuonna 2014.

Torontossa syyskuussa esitettävä ja Suomessa 12.10. ensi-iltansa saava Hölmö nuori sydän on rosoinen draamaelokuva rakastuneista lähiönuorista Lennistä ja Kiirasta, joiden elämä kokee täyskäännöksen Kiiran tultua raskaaksi.

”Toronto kuuluu maailman tärkeimpiin elokuvafestivaaleihin. Se on hieno tapahtuma, jossa on kunnia olla mukana. Olen sydämestäni iloinen ja otettu, että koko työryhmän työ palkitaan jo tässä vaiheessa, ja pääsemme aitiopaikalle näyttämään elokuvan kansainväliselle yleisölle”, iloitsee ohjaaja Selma Vilhunen.
”Pisteenä iin päällä tulee olemaan varmasti ikimuistoinen matka Torontoon Rosan ja Jeren kanssa. Saamme katsoa elokuvan yhdessä yleisön kanssa ja nähdä, miten se toimii yli kulttuuri- ja kielirajojen.”

Elokuvan päärooleissa nähdään Jere Ristseppä (Lenni) ja Rosa Honkonen (Kiira). Muissa rooleissa ovat muun muassa Pihla Viitala, Katja Küttner ja Ville Haapasalo. Nuoret päähenkilöt kohtaavat elämäntilanteita ja valintoja, jotka ovat samastuttavia myös aikuisille. Vakavista ja vaikeista asioista huolimatta elokuvan keskiössä on kuitenkin Lennin ja Kiiran ensirakkaus, ja toivo hyvästä tulevasta.

Hölmö nuori sydän saa Suomen ensi-iltansa 12.10.2018. Elokuvan tuottavat Elli Toivoniemi ja Venla Hellstedt Tuffi Filmsiltä ja sen levittää Nordisk Film.
 
SYNOPSIS: Rakastuneen nuoren miehen Lennin elämä itähelsinkiläisessä lähiössä saa täyskäännöksen, kun uusi tyttöystävä Kiira tulee raskaaksi. Isätön Lenni ei tiedä miten olla oikea mies, kunnes naapurin Janne tarjoaa selviytymiskeinoja ja oikotietä todelliseen miehuuteen. Kiiran ja Lennin epätavallinen ensirakkaustarina on täynnä vastoinkäymisiä, mutta horisontissa kajastaa herkkä toivo huomisesta.

 
Lisätiedot:

Tuffi Films
tuottaja Venla Hellstedt
p. 040 930 9905venla@tuffifilms.com

Tiedottaja Katja Viitalähde-Annala
p. 050 395 6084katja.viitalahde@nordiskfilm.com