Selma Vilhusen Hölmö nuori sydän palkittiin Berliinin elokuvajuhlilla Kristallikarhulla

15.2.2019

Selma Vilhusen ohjaama ja Kirsikka Saaren käsikirjoittama Hölmö nuori sydän on voittanut Generation 14plus -sarjan pääpalkinnon eli Kristallikarhun Berliinin elokuvajuhlilla. Generations sarjassa nähtiin tänä vuonna yhteensä 62 elokuvaa 37 eri maasta.

Elli Toivoniemen ja Venla Hellstedtin Tuffi Filmsille tuottama Hölmö nuori sydän on Itä-Helsinkiin sijoittuva nuorten kasvutarina, jossa käsitellään teiniraskauden lisäksi myös lähiöympäristön aiheuttamia paineita. Elokuvan pääosia näyttelevät Rosa Honkonen ja Jere Ristseppä, muissa keskeisissä rooleissa nähdään Pihla Viitala, Katja Küttner, Ville Haapasalo ja Abshir Sheikh Nur.

Selma Vilhunen, Kirsikka Saari ja Elli Toivoniemi ovat aiemmin tehneet yhdessä myös vuonna 2014 Oscar-ehdokkaaksi asti nousseen Pitääkö mun kaikki hoitaa? lyhytelokuvan

Hölmö nuori sydän sai maailman ensi-iltansa Toronton elokuvajuhlilla syyskuussa 2018. Suomessa elokuva tuli levitykseen 12.10.2018 ja kotimaan elokuvateattereissa sen on nähnyt jo yli 65 000 katsojaa. Hölmö nuori sydän on myös ehdolla kuuden Jussi-palkinnon saajaksi mm. parhaan elokuvan, ohjauksen ja käsikirjoituksen kategorioissa. Vilhusen edellinen ohjaus Tyttö nimeltä Varpu voitti Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon vuonna 2017.

Samassa Generation -14plus -sarjassa esitettiin Suomesta tänä vuonna myös Tonislav Hristovin dokumenttielokuva Veeran maaginen elämä, jonka ovat tuottaneet Kaarle Aho ja Kai Nordberg Making Movies -yhtiölle. Roolipelaamisen kautta elämäänsä käsittelevästä Veerasta kertova elokuva tulee Suomessa teatterilevitykseen elokuun 23. päivä.

Berlinale 7.–17.2.2019 https://www.berlinale.de